Bolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünce geçtiğimiz yıl şehrin ortasından geçen sulama kanalının kapatılmasına ilişkin çalışmalar kapsamında, 7 kilometre uzunluğundaki kanalın 6 kilometresi belediyenin kendi üretimi olan beton büzlerle kapatıldı.

Tamamlandığında yürüyüş ve bisiklet yollarından spor alanlarına kadar dev bir rekreasyon alanına dönüşecek projenin 6 kilometrelik kısımda belediye ekipleri, yol ve kaldırım yapım çalışmalarını büyük ölçüde tamamlarken, yol kenarlarına “new jersey” diye tabir edilen beton bariyerler yerleştirildikten sonra çift yönlü yolu sıcak asfaltla yeniledi. Bölgede aydınlatma direği yerleştirme işlemleri ise devam ediyor.

“6 KİLOMETRELİK KISMI KAPATTIK”

DSİ tarafından1970’li yıllarda sulama amaçlı yapılan kanalın kapatılmasına ilişkin bilgiler veren Bolu Belediyesi Fen İşleri Müdürü Adnan Demirel, “Devlet Su İşleri tarafından 1970’li yıllarda sulama amaçlı yapılmış bu kanal artık şehrin büyümesi gelişmesiyle şehir merkezinde kaldı. Tabi bu hem can ve mal güvenliğini tehdit ediyor, hem de çevre kirliliğine neden oluyordu. Zaten tarım alanı da bu kısımda kalmamıştı. Bununla ilgili olarak geçen yıl başlattığımız proje kapsamında toplamda 7 kilometre uzunluğundaki kanalın kapatılması planlanmıştı. Şuana kadar 6 kilometrelik kısmın kanal kapatma işini tamamladık.” dedi.

“ŞEHRİMİZE BÖYLE GÜZEL BİR ALAN KAZANDIRACAĞIMIZ İÇİN MUTLU VE GURURLUYUZ”

Demirel, Bolu’ya değer katacak projenin detaylarından da bahsederek, “Burada belediyemizin kendi üretimi olan beton menfezler kullandık. Yer yer değişmekle birlikte 12 ila 14 metre genişliğinde bir yeşil alan kazandırdık. Bu yeşil alanda bisiklet yolu, yürüyüş yolu ve peyzaj çalışmaları olacak. Halkımızın rahatlıkla gezebileceği, sporunu yapabileceği bir alan oluşturuyoruz. Şuan şehrin batı kısmında kalan kısmını tamamladık. Küçük bir köprünün yıkımı ile kısa bir mesafenin kapatılma işleri kaldı. Kanalın doğu kısmında da son 1 kilometrelik kısmın kapatma çalışması devam ediyor. Buranın belediyemize maliyeti kapatma işleri, yan yollarla birlikte yaklaşık 25 milyon TL’yi bulacak. Şehrimize böyle güzel bir alan kazandıracağımız için mutlu ve gururluyuz. Bahar dönemine buranın tamamen peyzajıyla birlikte bitirilmesi planlanıyor.” diye konuştu.