Haber; Adnan KARABULUT

Bolu Belediye Başkan Tanju Özcan'ın hazırladığı projenin DSİ tarafından uygun bulunması ile Sandallar Mahallesi'nden başlayarak Yukarısoku Mahallesi'ne kadar şehrin kuzey hattı boyunca uzanan ve yaklaşık 10 mahallenin içerisinden geçen sulama kanalının kapatılması sürüyor.

Kanalın kapatılması ile birlikte üstünde bisiklet yolu, yürüyüş alanları ve park alanlarının olacağı proje hakkında açıklamada bulunan Başkan Özcan, Burada çalışma 1 Eylül ile 15 Mayıs arasında yapılabiliyor. Burada iki ay hiç çalışma yapamayacağımızı ön görüyoruz. Çünkü 15 Mayıs'tan sonra su veriliyor kanala, şimdi biz 2 Km.'lik kısmı bu ayın sonunda bitirmeyi ön görüyoruz. 3 Km..'lik kısmı da 15 Mayıs'a kadar bitirmeyi düşünüyoruz. Yani toplam 5 Km. İlk etapta bu 5 Km.'lik alanın peyzaj çalışması ve üst yapısı çalışmaları 15 Mayıs'a denk gelecek” dedi.

“5 KM'LİK KISMI AĞUSTOS, EYLÜL AYINDA HİZMETE AÇMIŞ OLACAĞIZ”

Kanal yolunda bulunan köprülerinde proje kapsamında kaldırılarak döner kavşak haline geleceğini belirten Özcan, Yerleşik alan zaten 6,5 Km. Önümüzdeki sonbaharda 3 Km. daha kapatacağız DSİ'nin bize verdiği 8 km.'lik kısım tamamlanmış olacak ama 5 km.'lik kısmı Ağustos, Eylül ayında hizmete açmış olacağız. Elektriklenmesi ile peyzajı ile yaya yolu ile açacağız. Artık kanal yolunda köprüler olmayacak dönel kavşaklarla trafik işleyecek” ifadelerini kullandı.