Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2012 yılında kamuoyuna açıklanarak yürürlüğe giren Türkiye Kooperatifçilik Stratejisi ve Eylem Planı'nda yer alan eylemlerden birisi daha uygulamaya konuluyor. Katılımcı bir anlayışla hazırlanan Türkiye Kooperatifçilik Stratejisi ve Eylem Planı'nda 7 stratejik hedef altında 36 eylem sıralanıyor. Eğitim, danışmanlık, bilgilendirme ve araştırma faaliyetlerinin geliştirilmesi” hedefi insanımıza yönelik olduğu için 7 stratejik hedefin en önemlileri arasında yer alıyor.

Bu kapsamda, kooperatifçilik potansiyeli bulunan alanlarda kooperatif kurulmasına önderlik edebilecek kişilerin harekete geçirilebilmesi amacıyla, eğitimler verilmesi planlandı. 2013 yılında Rize ve Konya illerinde başarılı bir şekilde düzenlenen kanaat önderleri ve girişimcilere yönelik eğitim toplantısının üçüncüsü 13-14 Mayıs 2014 tarihlerinde de Bolu'da yapılacaktır.

Açılışı Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları tarafından yapılacak toplantı 2 gün sürecek. Eğitimde; girişimcilik, yeni iş fikirlerinin oluşturulması, kooperatifçiliğin anlamı ve ilkeleri, diğer örgütlenme biçimlerinden farklılıkları, dünyada ve Türkiye'de kooperatifçiliğin durumu ve gelişmeler anlatılacak, aynı zamanda başarılı kooperatiflerden örnekler de verilerek katılımcılarla birlikte aktif bir çalışma gerçekleştirilecek.

Program sonunda, programı başarılı şekilde tamamlayan katılımcılara katılım belgesi verilecek.