Kamulaştırma çalışmalarının tamamlanmasının ardından mimari uygulama projelerini de TOKİ'ye teslim eden Bolu Belediyesi, yeni yapılacak sanayi sitesinin TOKİ tarafından ihalesinin yapılması için gerekli yazışmaları da gerçekleştirdi.
Şehir içerisinde çirkin bir görüntü oluşturan ve son derece sağlıksız koşullarda faaliyet veren küçük sanayi sitesinin taşınma işlemleri için Bolu Belediyesi ikinci adımı da attı. Geçtiğimiz aylarda Bolu Valiliği, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Bolu Belediyesi, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ve Bolu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ile yapılan protokolün ardından, Bolu Belediyesi tarafından devam ettirilen kamulaştırma çalışmaları sona erdi. Bunun ardından da TOKİ'ye mimari uygulama projeleri teslim edildi. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın adına, Belediye Başkan Başdanışmanı Yaşar Taşkıran, mimari uygulama projelerini TOKİ Kentsel Yenileme Daire Başkanı Güral Konyalıoğlu'na teslim etti.
Toplu Konut İdaresi'ne teslim edilen mimari uygulama projelerinin resmi yazısında ise şu ifadelere yer verildi: Bolu ili merkezinin değişik yerlerinde ruhsatsız ve sağlıksız yapılardan oluşan işyerlerinde, sağlıksız ve zor koşullarda altında ticari faaliyetlerini yürüten esnaf ve sanatkarların, idareniz tarafından inşa edilecek Bolu Büyük Sanayi Sitesi Projesinde üretilecek modern işyerlerinde ticari faaliyetlerini yürütmelerinin sağlanması için Bolu Valiliği, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Bolu Belediyesi, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ve Bolu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğince 20.06.2011 tarihinde protokol imzalanmıştır. Protokol gereğince yapılacak inşaatlarla ilgili kamulaştırma çalışmaları Belediyemiz tarafından tamamlanmış durumdadır. Büyük Sanayi Sitesi mimari uygulama projeleri Belediyemiz tarafından hazırlatılmış olup bu projeler çerçevesinde ihaleye çıkılması konusunda gereğinin yapılmasını arz ederim.”