Geçtiğimiz ay elim bir trafik kazası sonrası hayatını kaybeden Ali Şenyük'e ait Bolu Organize Sanyi Bölgesi'nde faaliyetlerine devam eden Ema Tesisat Endüstriyel A.Ş. büyük bir başarıya imza attı.

KOSGEB Müdürü Celil Kürşad Dereci ve Ema Tesisat Genel Müdürü Serdar Topuzoğlu'ndan edinilen bilgilere göre 3 yıldır KOSGEB'den araştırma geliştirme destekleri alan firma, dünyada sadece 10 adet firmada bulunan havacılık aydınlatma sistemleri yeterlilik belgesini Amerika Birleşik Devletlerinden aldı. Böylece Bolu'da faaliyet gösteren firma artık tüm dünyada havaalanı ve havacılık işleri ile ilgili projelerde yer alabilecek.

Firmanın Genel Müdürü Serdar Topuzoğlu, firmalarının bu denli önemli bir başarıya imza atmasında büyük katkıları olan KOSGEB Bolu Müdürlüğüne teşekkür ederek, vefat eden firma sahibinin bu başarıyı görememesinden dolayı üzüntülerini ifade etti. KOSGEB'in ARGE desteklerinin özellikle nitelikli ve ileri teknoloji iş yapan firmalara önemli yararlar sağladığını belirten firma ve KOSGEB yetkilileri, firmaların uluslar arası rekabet şartlarına ayak uydurması için desteklerden daha fazla istifade etmeleri gerektiğinin altını çizdi. ARGE yapan işletmeler projelerinin özelliklerine ve harcamalarına göre KOSGEB'den 950.000 TL ye kadar destek alabiliyor. Haber Merkezi