Bolu Kamu Sendikası Başkanı Hüsnü Yaman, 19 Eylül Gaziler günü olması nedeni ile yazılı bir basın metni hazırladı ve günün anlam ve önemine değindi.

Kamu Sendikası Başkanı Hüsnü Yaman yaptığı yazılı basın açıklamasında, Yurdumuzun bölünmez bütünlüğünü, ulusumuzun birlik ve beraberliği için üstün fedakarlık göstererek, canı, kanı pahasına ölümüne göğsünü siper etmiş ve bunun nişanını gururla taşıyan Kahraman Gazilerimizin önünde saygı ve şükranla eğiliyoruz. Bugün, 19 Eylül 2015, yurdumuzun kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk'e Türk Milleti'nin gazi unvanı verilişinin 94. yıldönümüdür” ifadelerine yer verdi. Yaman açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı;

“FEDAKARLIKLARI YOLUMUZU ÇİZMİŞ VE AYDINLATMIŞTIR”

“Bu anlamlı günün, ulusumuzca, yurdumuzun her yerinde Gaziler Günü olarak anılması, bizlerde büyük kahramanlara karşı olan vefa borcu ve şükranlarımızı bir nebze de olsa sunma imkanı vermiştir.

Vatan ve milletimizin bağımsızlığı ve hürriyeti, Anayasamızda ifadesini bulan Demokratik, Laik ve korunarak yaşatılması özgürlük ve bağımsızlığımızın devamlılığı, şanlı bayrağımızın semalarda dalgalanması için üstün bir fedakarlıkla başarı ve yararlılık dolu çalışmalarda bulunmuş kahraman vatan evlatlarımızın yurdumuz ve ulusumuza armağan etmiş anne babaları, eşleri, çocuklarını saygıyla anmalı, onların fedakarlıkları karşısında düşünmek ve onlara layık olabilmek için kendi üzerimize düşen sorumluluklar için duygu ve düşüncelerimizi tazelemek anıdır. Onların mücadelesi, başarısı ve fedakarlıkları yolumuzu çizmiş ve aydınlatmıştır.”

“VATAN TOPRAĞI BÜTÜN KALACAK”

“Biliyoruz ve inanıyoruz ki, Misak ı Milli sınırları içinde vatan toprağı bütün kalacak, Demokratik, milliyetçi ve toplumcu Türkiye Cumhuriyetimizin şanlı bayrağı Atatürk ilke ve inkılapları çoğalarak, güçlenerek, daha da büyük coşku ve heyecanlarla çağdaş uygarlık yolunda hür ve bağımsız olarak ebediyen dalgalanacaktır. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü için yine nice kahramanlar çıkacak gerekirse Şehit ve gazi mertebesine nail olup yinede ülkemizi bölme emellerini fazlalaştıran vatan hainlerine ödün vermiyeceklerdir. Bu duygu ve düşüncelerle Kahraman Gazilerimizi saygı ile selamlıyor, Yüce Türk Milletine sağlık, esenlikler ve şükranlarımızı sunuyoruz. Haber Merkezi