Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Gerede'ye mektup gönderdi.
Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Gerede'de imam, müezzin ve Kur'an Kursu öğretiminde görevli olan din görevlilerine Saadet Partisi Gerede İlçe Başkanı Kemal Akın ve yönetimi aracılığıyla birer mektup gönderdi.
Saadet Parti Gerede İlçe Teşkilatı'nın, din görevlilerine bizzat” elden dağıttığı mektupta; din görevlilerinin ülkenin manevî kalkınması ile beraber, maddî kalkınmasının da mimarı” oldukları mesajı verilirken, son zamanlarda ülke genelinde yaşanan manevi çöküntünün toplumsal bir mesele olduğuna işaret edilerek, bu konuda din görevlilerinin sorumluluklarının ağır olduğu hatırlatıldı.
Kamalak, din görevlilerine özel olarak gönderdiği mektuba şunları kaydetti: Ne zaman bu milletin başı derde düşse, ne zaman bağımsızlığı tehlikeye girse, ilk kıvılcımı çakan, ilk adımı atan hep dini önderler olmuştur. Onlar, Rıdvan hoca ve Sütçü İmam gibi değerli şahsiyetlerdir. İşte bu dönemde, yine en büyük güvencemiz ve en büyük umudumuz sizlersiniz. Camilerimiz toplumun irşat merkezleri haline geldiği ölçüde, bu kötü gidişe dur demek mümkün olacaktır. Bu duygularla, selam ve muhabbetlerimi sunuyorum.”
Mektubun en dikkat çeken tarafı; Merhum Necmettin Erbakan'ın, bir ülkenin en büyük gücü; tankı, topu, tüfeği değil, imanlı ve inançlı evlatlarıdır.” sözüydü.
Diğer taraftan, Gerede'de bulunan din görevlilerinin kendilerine mektup gönderilmesinin özel bir anlam taşıması yönüyle, memnuniyet duydukları öğrenildi.