Bolu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odası tarafından meslek mensuplarına verilen eğitimde haksız rekabetle mücadele, hizmet ve kalite güvence sistemi anlatıldı.

TÜRMOB'a bağlı Bolu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odası tarafından meslek mensuplarına eğitim verildi. Düzenlenen eğitimlere gösterilen ilginin yetersiz olduğunu söyleyen Oda Başkanı Necmi Tunca, bu eğitimlere meslek mensuplarının eksiksiz katılmaları gerektiğini ifade etti. Tunca, Bütün meslek mensuplarımıza duyuruyu yaptık. Böyle bir eğitimi meslek mensuplarımızın kaçırmaması lazım, mutlaka katılmaları lazım. Çünkü onların menfaatleri söz konusu. Ama ben o konuda biraz şikâyetçiyim. Serzenişte bulunmak istiyorum. Nedense iş yoğunluğu mudur, nedir? 150 kişiden aşağı olmaması gerekir diye düşünüyorum. Ama bakıyorsunuz 60-70 kişi eğitimlere geliyor. Daha sonra ne anlatıldığını soruyorlar. Ben bunu doğru bulmuyorum. Sonunda soru-cevaplar da var. İlk ağızdan dinlemelerini istiyorum. Ama nedense böyle bu konuda şikâyetim var” dedi.

Verilen eğitim hakkında bilgi veren Tunca, bu eğitimlerin mesleğin kalitesini arttıracağını kaydetti. Tunca, Daha önce planlanan şekilde oldu. TÜRMOB 21. Genel Kurulu'nda iki tane mecburi meslek kararı aldı. Buna göre haksız rekabetle mücadele, hizmet ve kalite güvence sistemi ile ilgili yani işletmelere daha kaliteli hizmet verebilmek toplumsal duyarlılık bilincinde olarak meslek mensuplarını aydınlatmak amacıyla bu eğitimler düzenlendi. Bu eğitimler devam edecek. Etik eğitimi ile ilgili meslek mensuplarının bize bağlı odalarla yapacağı etik sözleşme ve eğitimi ile ilgili çalışma da var. Eğitmenlerimiz tarafından meslektaşlarımız aydınlatılacak” dedi.

Eğitimi İstanbul Oda Başkanı Yahya Arıkan, Sakarya Oda Başkanı Selahattin Çakırsoy, Zonguldak Oda Eski Başkanı Onursal Başkan Zeki Dirlik ve İstanbul Odası'na bağlı eğitmenler verdi.

ÖDENMEYEN TAHSİLATLARA KARŞI YAZILIM

“Burada önemli olan mesleğin kalitesini yükseltmek, toplumsal sorumluluk duygusunu geliştirmek, etik davranmayı önemsemek ve duyarlılığı arttırmak ve haksız rekabeti önlemek. Bütün meslek mensuplarımızın bugüne kadar hizmet veriyoruz ama karşılığını tahsil edemiyoruz diyorlardı bu konuda bir yazılım yapıldı program yapıldı. 01.01.2015'ten itibaren yürürlüğe girecek. Resmi Gazete 'de yayımlandı. Sanıyorum mesleğimizin en büyük sorunlarından biri olan tahsilat sorunu, haksız rekabet sorunu bu yazılım, program sayesinde büyük ölçüde giderilmiş olacak”