Ligin ilk yarısında kaleci Atacan'ın düşük performansı sonrası Boluspor yönetimi alternatif kaleci arayışına başladı. Bu isimlerin başında 2.Lig karmasına seçilen Kurtuluş bulunuyor.
Spor Toto 2.lig Kırmızı grupta Yeni Nazilispor'un kadro dışı bıraktığı 9 futbolcu arasında bulunan kaleci Kurtuluş Yurt, TFF 2. Lig karmasına seçilince taliplileri çoğaldı. İlk yarıda gösterdiği başarılı performansıyla, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve ekibi tarafından milli takımlara yeni yetenekler kazandırmayla ilgili, TFF 2. Lig karmasına da seçilen Kurtuluş, 8 ve 9 Ocak 2014 tarihinde Antalya'da olacak. Aralıksız 6 sezondur siyah beyazlı formayı giyen 24 yaşındaki başarılı kaleci, 2. Lig karmasına seçilince, transferin gözdesi oldu. Alacaklarına karşılık TFF'ye başvurdukları için yönetim tarafından kadro dışı bırakılan ve altyapı hocaları nezaretinde çalışan Nazilli Belediyesporlu 9 futbolcu arasında yer alan, kaleci Kurtuluş Yurt'a transfer teklifleri yağıyor.
Boluspor talip oldu
Futbola Çeşme Belediyespor'da başlayan ve 2008 yılında Nazilli Belediyespor'da profesyonel olan Kurtuluş Yurt'u sezon başında Mersin İY almak istemiş ancak son anda transfer gerçekleşmemişti. İlk yarıda 15 maçta Nazilli Belediyespor forması giyen Kurtuluş, gösterdiği başarılı performansla dikkatleri üzerine çekti. Süper Lig'den Kayserispor, Çaykur Rizespor ve Torku Konyaspor, PTT 1. Lig'den ise Adanaspor, Fethiyespor ve Boluspor'un talipli olduğu Kurtuluş Yurt, resmi menajeri aracılıyla teklifleri değerlendirdiğini belirterek, Uzun vadede hedefim Süper Lig'de oynamak. Bunun için çok çalışacağımın bilincindeyim. 2.lig karmasıyla Antalya'da olmak, benim için büyük onur. Emeğimin karşılığı olarak görüyorum” dedi. Başarılı kalecinin yeni rotasının hangi takım olacak önümüzdeki günlerde belli olacak.