Bolumuzun Babası, hayırsever iş adamı İzzet Baysal, aramızdan ayrılışının 13. Yılında anıt mezarının başında düzenlenen törenle anıldı. Oldukça yoğun bir katılımla gerçekleşen anma töreninde zaman zaman duygusal anlar yaşandı.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Gölköy KampüsündekiAnıtmezarı başında yapılan törene Vali İbrahim Özçimen, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal başta olmak üzere çok sayıda bürokrat, siyasetçi, akademisyen, sporcu, öğrenciler ve vatandaş katıldı.

Törenin açılış konuşmasında söz alan AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, "Merhum İzzet Baysal'ı unutmak mümkün değil. Hem Bolu hem de üniversitemiz onun sayesinde Türkiye'nin gözde eğitim merkezlerinden ve yaşanabilir kentlerinden biri oldu. Yaptığı yatırımlar geleceğimize adeta ışık tutuyor. Aramızdan ayrılalı 13 yıl oldu ancak hala özlüyoruz. Onun yaptırdığı okullarda okuyan, sağlık kuruluşlarında tedavi gören hastalarımız da ona hep dua ediyor. Saygıyla anıyoruz" diye konuştu.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da hayırsever işadamı İzzet Baysal'ın yokluğunun çok hissedildiğini belirterek, "“İzzet Babamızı aramızdan ayrılışın 13. yılında anmak için burada toplanmış bulunuyoruz. Öncelikle babamızın mekanı cennet değil cennetin en üst noktası olsun diliyorum. İzzet Babamız, eğitim ve sağlık alanında bu şehirde hemen hemen her şeyi yaparken bizlere şunu söylemiş; ‘Eğitimli ve sağlıklı insanlar ancak ülkenin kalkınmasında faydalı olacaklardır.' İzzet Babamız sadece kendisi değil arkasından gelen akrabalarının da aynı yoldan gitmesini sağlamıştır ve bu yetmemiştir, hemen hemen her ilçemizde yeni İzzet Baysal'lar yetişmesine vesile olmuştur. Bu da yetmemiştir, Türkiye'de bazı vilayetlerde onu örnek alan yeni İzzet Baysalların doğmasına vesile olmuştur. Biz hep şunu söylüyoruz, dünyada eşi benzeri olmayan İzzet Babamız gibi insanları, Allah her ile hatta insanlık aleminin yaşam sürdüğü her yere nasip etsin ve Allah bizlere onun izinden gidebilmeyi nasip etsin” dedi.

Vali İbrahim Özçimen ise İzzet Baysal'ın herkesim tarafından takdir edilen bir insan olduğunu ifade ederek, "Bugün herkes hayırsever işadamı ve Bolu'nun babası İzzet Baysal'ı anmak için buraya geldi. Bizleri bir araya getirmeye vesile olan bu insanı şükranla anıyoruz. Kentimize kazandırdığı eserler sayesinde eğitimden sağlığa kadar birçok kademede gelişme gösterdik. Onun yolundan ilerlemeye çalışıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Mehmet Şahin tarafından dua okundu. Duanın ardından törene katılanlar anıtmezara karanfil bıraktı.

Anıtmezarda yapılan programın ardından salon programına geçildi. Salon programında ilk olarak yeğenleri tarafından İzzet Baysal'ın anlatıldığı bir belgesel film yayınlandı. Yeğenleri tarafından, İzzet Baysal ile ilgili bilinmeyen ve hoş anıların anlatıldığı belgesel film, izleyenlerden büyük alkış aldı. Daha sonra İzzet Baysal Vakfı tarafından, uluslararası yayın yapan öğretim elemanlarına verilen ödüllerin takdim töreni yapıldı. Program daha sonra Türk Sanat Müziği dinletisi ile sonra erdi.