Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü bir açıklama yayımlayarak kadınların gününü kutladı. Küpçü, Kültürümüzde yuvayı yapan ve yaşatan olarak görülen kadınlarımızın toplum içerisinde üstlendikleri rol ve aldıkları sorumluluk, dünya hayatının gelişmesinde ve güzelleşmesinde önemli bir etken olarak öne çıkmaktadır” dedi.
Fehmi Küpçü açıklamasına şöyle devam etti; Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınlarımız Türk tarihi boyunca erkeğiyle beraber omuz
omuza mücadele ederek şanlı tarihimizin yazılmasında çok önemli görevler üstlenmiştir.
Türkiye Cumhuriyetinin kurulması aşamasında tarihe altın harflerle yazılacak kahramanlıklara imza atan Türk kadını bugünde gerek anne, gerek eş olarak ülkemizin geleceğini inşa etme görevi yanında; sosyal, siyasi ve ekonomik hayatta da kendisine verilen görevleri en iyi şekilde yaparak ülkemizin her alanda kalkınmasına büyük katkılar sağlamaya devam etmektedir.
Türk Toplumumuzun ve dinimizin gereği Ailemizde ve Sosyal Hayatta kadına gerekli değer verilmiştir. Türk Kadını her zaman savaşta ve barışta erkeğinin yanında yer almıştır.
Kadınlar, bugün eğitimden bilime, sanattan ekonomik alana, siyasetten kamu yönetimine kadar her alanda üstün başarılar elde etmişlerdir.
Ülkemizin gelişmesini ve kalkınmasını bütün ayrımcılıklardan olduğu gibi cinsiyet ayrımcılığından da kurtulmamıza bağlı olduğunu düşünüyoruz. Bize göre milletimizin en temel vasıflarından biri bin yıllardır aile değerlerini gözümüzün ışığı gibi korumamız, kadını baş tacı edinmemizdir.
Dünya Kadınlar Gününü kutlarken, Türk kadınının, geleceğin yönetimi ülke kalkınmasına daha da yüksek düzeyde katılımı için destek vermeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum.”