8 Mart Dünya Kadınlar gününde birbirinden farklı birçok etkinlik yapmayı hedefleyen Bolu Belediyesi'nin etkinlikleri arasında Bolu'lu kadınların çok ilgi duyacağı ve seveceği bir sergi de yer alıyor. 1918-1987 yılları arasındaki döneme stil ikonu olarak damgasını vurmuş olan Rita Hayworth'un filmlerinde veya çeşitli ortamlarda kullandığı giysiler, Gazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Moda Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Saliha Ağaç yorumuyla Stil İkonu Bir Kadın: Rita Hayworth” başlıklı Kolaj Sergisi'nde Bolulu kadınlarla buluşacak.

“Sergiye tüm halkımız davetlidir”

Sergi ile ilgili açıklamalarda bulunan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, sergiye başka kadınlar olmak üzere tüm Bolu'luları davet ederek şöyle konuştu:

“Öyle filmler tarihe geçti ki, onlar kadın giyiminde devrim yarattı. Filmlerde rol alanların kiminin adı en çok tercih edilen aksesuarlara verildi, kimisi defalarca kez dergi kapaklarını süsledi. Fakat her biri farklı dönemlerde, modaya ışık tutan trendler belirledi. Sadece belli bir dönem değil her dönem şık olmayı başaran ve stilleriyle kendilerinden söz ettirmeyi başaran kadınların birisi de Rita Hayworth (1918-1987). Hollywood'un en sıcak” aktrislerinden Rita Hayworth giyim tarzıyla kadınların bir dönem en çok takip ettiği isimlerdendi. Rita Hayworth sinema kariyerindeki başarısını, kendi stiliyle birlikte harmanlayarak tüm dünyada en çok sevilen ve kıskanılan stil ikonlarından biri olmayı başardı. 40'lı yıllarda yani savaş yıllarında, Rita Hayworth özellikle o döneme stil açısından öncülük eden isimlerden biri oldu. Maskülen tarzını feminen dokunuşlarla hareketlendiren ünlü aktris her filmde değiştirdiği saç rengiyle onu sevenlerini şaşırtmayı başardı. Bir döneme stil ikonu olarak damgasını vurmuş olan Rita Hayworth'un filmlerinde veya çeşitli ortamlarda kullandığı giysiler, Gazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Moda Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Saliha Ağaç yorumuyla Stil İkonu Bir Kadın: Rita Hayworth” başlıklı Kolaj Sergisi ile Bolulularla buluşacak. 06 Mart 2015 Cuma günü saat 16.00'da Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde açılacak sergiye başta kadınlarımız olmak üzere tüm Bolu halkı davetlidir”