Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle düzenlenen ‘İslam'da Kadın ve Kadın Onuru' konulu konferansa katıldı. Başkan Yılmaz, konferansta yaptığı konuşmasında, kadınların yaratılanlar arasında en yüce varlık olduğunu ifade etti.
İl Müftülüğü tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle, ‘İslam'da Kadın ve Kadın Onuru' konulu konferans düzenlendi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu İl Müftüsü Mehmet Şahin ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Konferans salonunun tamamının dolu olduğu konferansta konuşan Başkan Yılmaz, insanın yaratılan canlılar arasında en şereflisi olduğunu, kadınların ise bu insanların arasındaki en yüce makamda olduğunu belirttiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Erkekler birçok konuda siz kadınlarımızın gösterdikleri cesareti hiçbir zaman gösterememektedir. Mesela biz erkekler olarak çocuklarımıza çok kızdığımız zaman, büyük tepkiler gösterebilir ve hatta onları kovabiliriz bile. Fakat çocuğundan dayak bile yese, yavrusuna kıyamayan tek varlık kadınlar yani annelerdir. Annelik gibi yüce olan bu duyguyu biz erkekler hiçbir zaman hiçbir şekilde anlayamayız. Ayrıca cennet annelerin ayakları altında ise düşünün ki anne veya kadın olmanın ne kadar yüce bir şey olduğunu. Biz insanlar, yaratılmış olanların arasında en şereflisiyiz ve bu insanların arasında da kadınlar ve anneler en yüceleridir. İnşallah buradaki ve tüm dünyadaki anneler, geleceğin anneleri kadınlar, ülkemizin geleceğini de dimdik ayakta tutacaklar ve bunu devam ettirecek nesiller yetiştirecekler. Her gününüzün güzel olmasını diliyor, kadınlar gününüzü kutluyor ve önünüzde saygıyla eğiliyorum.”