Çamyayla Köyü kadınları tarafından kurulan kooperatif bu gün düzenlenen törenle açıldı.
Çamyayla Köyü'nde gerçekleşen programa Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, Çamyayla Köyü sakinleri ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program açılış konuşmalarıyla devam etti.
“Girişimci kadınlarımızı yürekten kutluyorum”
Programda birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan bir konuşmada Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Kadınlarımızın girişimleri sonrasında kurulan kooperatifin açılışında bulunmaktan onur duyuyoruz. Kooperatifçilik ve birlikte iş yapabilme her şeyden önce güven esasına dayanır. Bu konuda birlikte iş yapabilme kabiliyeti ülkeler arasında bakıldığında en zayıf ülkelerden bir tanesi Türkiye. İller arasında bakıldığında da en zayıf il Bolu. Böyle bir yerde birlikte iş yapabilme gayreti gösterebilenleri kutlamak lazım. Bolu birlikte iş yapabilme konusunda maalesef iyi örneklere sahip değil. İlimizde ticari anlamda bayan kuruluşu olarak kurulan bizimde Bolu Belediyesi olarak destek verdiğimiz BEH-DER faaliyetlerine devam ediyor. Böyle bir kooperatifin Çamyayla Köyü'ne kurulmuş olması bizi sevindiriyor. İnşallah önümüzde ki dönem içerisinde diğer kooperatiflerden alınacak olan örneklerle çok daha iyiye gideceğine inanıyorum. Öncelikle bir köyden böyle bir yapının çıkması Bolu Belediye Başkanı olarak beni son derece onurlandırmıştır. Şu an biz de Bolu Belediyesi olarak takı kursu, takı üretimi ve pazarlaması üzerinde çalışıyoruz. Birde onunla oyayı birleştirmeye gayret ediyoruz. Yine hem şekerli, hem de unlu mamuller üzerine BEH-DER'in ürettikleri var. İnşallah birlikte yapılacak çalışmalarla Bolu markasına doğru gidip Bolu'nun doğal ürünlerini hem Bolu'da, hem de Türkiye'de tanınır hale getiririz. Benim görebildiğim tek eksiklik şu; Üretimde problemimiz yok, ama pazarlama konusunda sıkıntılarımız var. Pazarlamayı profesyonelce yapacak bir sistemi kurmadan bu işi sürdürmemiz mümkün değil. Bizim ilk önce ayakta kalabilecek gücü birbirimize verebilmemiz lazım. Bolu gelecekte turizm, üniversite ve spor kenti olacak. Turizm kenti olma noktasında hızla ilerliyor. Şu anda doğal su kaynaklarının en yoğun olduğu iller arasında Bolu'da var. Yavaş yavaş artık turizme dayalı Narven gibi yapılar yapılmaya başlandı. İlçelerimizde kurulan aynı yapıda ki çalışmalar ve Karacasu'da kurulmak üzere olan diğer hareketlilikle buralara dışarıdan çok sayıda insan gelecek. Bu insanlara da bizim gelip giderlerken kendi memleketlerine götürebilecekleri bir şeyler hazırlamamız lazım. Bu düşünce ile böyle bir yapıyı oluşturan bayanlarımızın önünde eğiliyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.
Konuşmaların ardından ise programa katılan protokol üyeleri tarafından kooperatifin açılış kurdelesi kesildi. Açılış sonrası ise konuklara çeşitli ikramlarda bulunuldu.