TOBB Bolu Kadın Girişimciler İcra Kurulu Marmara Bölge Toplantısını Bolu TSO'da gerçekleştirdi. Bölgenin tüm üyelerinin katıldığı toplantıda Bolu Kadın Girişimcilerini Arıyor adlı yarışmada dereceye giren kadın girişimcilere ödülleri de verildi.

TOBB Bolu Kadın Girişimciler İcra Kurulu, TOBB'un tüm bölge kadın girişimciler kurulu üyelerinin katıldığı Marmara Bölge Toplantısını Bolu TSO'da gerçekleştirdi. TSO'da yapılan toplantıda konuşan TOBB Bolu Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Narin Orkide İka, istatistiklerde kadının bulunduğu sıralamalara değindi. Kadınların önce anne, eş, ev hanımı olduğunu söyleyen İka, kadınların artık iş dünyasındaki yerini de almaya başladığını kaydetti. Buna rağmen istatistiklere göre hala 11.5 milyon kadının çalışmayan ev hanımı olarak göründüğünü söyleyen İka, 100 girişimciden 7'sinin, 100 cumhuriyet savcısından ve 100 rektörden 6'sının, 100 milletvekili ve 100 büyükelçiden sadece 14'ünün kadın olduğuna dikkat çekti. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da kadınların bugüne kadar siyaseti ve iş dünyasını gözükmeden yönettiklerini belirterek Önceden geriden idare ediyordunuz, şimdi bizzat başa geçmek istiyorsunuz, hakkınız” dedi. Kadın Belediye Başkan Yardımcısı ile çalıştığı için Başbakan Davutoğlu tarafından ödüllendirildiğini söyleyen Yılmaz, kadınların işine daha çok sahip çıktığını belirtti.

Toplantıya katılan Vali Yardımcısı Necdet Özeroğlu ise Bolu'nun ekonominin gelişmesinde hızla yol aldığını söyleyerek kadınların bundaki başarısından bahsetti. Bolu'da iyi şeyler oluyorsa bunun sebebi nüfusun yarısı olan kadınlardır” diyen Özeroğlu, kadınların bu başarısında cumhuriyetin kadınlara verdiği önemin de yerinin büyük olduğunu söyledi. Toplantıda TSO'da yapılan toplantıda konuşan TOBB Bolu Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Narin Orkide İka yapılan çalışmaların ve faaliyetlerin anlatıldığı bir de sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından Bolu Kadın Girişimcilerini Arıyor adlı yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi. Buna göre sütlü bazlama projesi ile Fatma Gültekin'e 1. , Abant nilüferleri ile bebekler yapma projesi ile Ayşe Çevirgen'e 2. ve deri parçalarından tablo yapma projesi ile Nezaket Uslu'ya 3. ‘lük ödülleri takdim edildi. Haber Merkezi