Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi kapsamında, Kürkçüler Mahallesinde yürütülen eğitim ile birlikte 20 kadın çiftçi ile buluşuldu. Eğitimler sırasında kadın çiftçilerin aktif ilgisi ve istekleri ile faydalı bir çalışma tamamlandı.

Kadınların üretime ve yönetime katılma imkânına kavuştukları her alanda, toplumsal gelişmeye katkı sağlayarak etkin ve çok önemli roller üstlendikleri gibi tarımsal alanda da üstlendikleri rolleri layıkıyla yerine getirdiklerine tanıklık ediyoruz. Kırsal kalkınmanın önemli olduğu şu günlerde özellikle kadınların yapılan her türlü yatırımın tarımsal gelişmeyi besleyeceği görülmekte. Tarımda modernleşme ve makineleşmenin yanı sıra teknolojik gelişmelerle birlikte bilgiye kolay erişim olanakları umut verici gözükmekte. Bu doğrultuda kadınlarımızın ücretsiz aile işçisinden çıkarılarak, tarımsal alanda yetkin ve bilgili hale gelmesi önem arz etmekte.

Eğitimlere katılan kadın çiftçilerin Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne daha önce hiç gitmedikleri ortaya çıkınca, Müdürlük tarafından gerçekleştirilen organizasyonla bayan çiftçiler Müdürlük binasına davet edildi. Gezi sırasında İl Müdürü İsmail Taş'ın makamından başlayarak tüm idari bina ve çalışma alanları, İl Müdür Yardımcısı Nuri Erikli ile birlikte gezildi. Gezi sırasında şubelerin yaptıkları işler ve çiftçilere yönelik verdikleri hizmetler hakkında kadın çiftçilere bilgiler aktarıldı. Ayrıca çiftçilerimiz sorunlarını ve taleplerini şube müdürlerine yüz yüze dile getirme fırsatı buldular.