Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında 14 Mayıs 2012 tarihinde imzalanan ‘Kadın Çiftçi Eğitimi' İşbirliği Protokolü çerçevesinde düzenlenen 2015 yılı Kadın Çiftçi Eğitimleri 27.04.2015-04.05.2015 tarihleri arasında 5 gün boyunca Demirciler ve Alıçören Köylerinde gerçekleştirildi. Eğitimlere Demirciler ve Çamyayla Köylerinden 60, Alıçören ve Yuva Köylerinden 50 olmak üzere toplam 110 kadın çiftçi katıldı.

Yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail Taş, Hayata can, toprağa bereket veren kadınlarımızın güçlenmesi gerekiyor. Kadının güçlenmesi de eğitimle başlıyor. Bu eğitimlerle; kırsal alanda yaşayan kadın çiftçilerimizi tarımsal konularda ve ekonomik faaliyetlerde bilinçlendirmek, tarımsal üretimdeki kaliteyi artırmak, kalkınmada kadınların daha aktif rol almasını sağlamak hedefleniyor. Toplumsal kalkınmada ekonomik, sosyal ve kültürel faaliyetlerde başarı elde edebilmek için kadınlarımızın eğitimli ve bilinçli birer kişi olarak, etkin rol almalarını sağlamak şarttır. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın başta ülkemizin gıda güvenilirliğini sağlamak ve bitkisel ve hayvansal üretimi artırmak gibi çok temel görevleri vardır ve bu görevlerini ülkemizin dört bir yanına dağılmış teşkilatları vasıtasıyla başarılı bir şekilde yerine getirmektedir. Bakanlığımız ayrıca kırsalda yaşayan kadın çiftçilerimizin eğitimlerine de büyük önem vermekte ve bu amaçla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından kadın çiftçilerimize yönelik olarak hazırlanan bir protokol çerçevesinde eğitimler düzenlenmektedir. İlimizde de kadın çiftçilerimize tarımsal konularda bilgi vererek yeni teknolojileri öğretmek, bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla 2 kurs açılmıştır. 5 gün süren eğitimlere 110 kadın çiftçimiz katılmış ve bu kurslarda ilimizde ön plana çıkan tarımsal konuların yanında kadına yönelik şiddet, toplumsal cinsiyet eşitliği, iletişim, girişimcilik, liderlik ve kooperatifçilik konularında kapsamlı eğitimler verilmiştir. Bu protokol doğrultusunda İl Müdürlüğü olarak çiftçi eğitimine özellikle kadın çiftçi eğitimine ayrı bir önem vermekteyiz. Kadınlarımızın toplum içinde olması, hayatın içinde olması, olgunlaşma ve karar verici bir fonksiyon kazanması adına yaptığımız bu eğitim toplantılarına katılan kursiyerlerimize ve eğitimcilerimize şimdiden teşekkür ediyorum" diyerek sözlerine son verdi.

Eğitimlerini tamamlayan kadın çiftçilere 14 Mayıs 2015 tarihinde Dünya Kadın Çiftçiler” gününde düzenlenecek törenle sertifikaları verilecek olup, gönüllü olanlar 15-17 Mayıs 2015 tarihleri arasında Çanakkale düzenlenen fuarı ziyaret edeceklerdir. Haber Merkezi