Bolu'dan gönderildi, bir çok takımın gözdesi oldu. 2010 yılında Trabzon İdmanyurduspor'dan amatör olarak Bolu'ya getirilen 1994 doğumlu stoper Samet Akaydın, şimdilerde bir çok takımın gözdesi olurken sezon başında transfer olduğu Sancaktepe Belediyespor'da oynadığı maçlarla dikkatleri üzerine çekiyor.

Haber Merkezi

Samet Akaydın merdivenleri bir bir çıkıyor. Sancaktepe Belediyespor ile bu sezon yıldızlaşarak takımı ile 15 haftada bütün maçlarda forma giyen genç oyuncu, şimdiden transferin gözdesi oldu. Türk futbolu son yıllarda stoper sıkıntısı çekerken, genç oyuncuda oynadığı maçlarda ben buradayım diyor. 3 lig 2 grupta ligde 15, kupada 1 karşılaşma olarak 16 maç takımının formasını giyen 1.90 cm boyunda olan Samet güçlü fiziği, hava hakimiyeti ve çabukluğu ile ileride transferde adından çok sık söz ettireceğe benziyor. Boluspor'da Oğuz Çetin döneminde profesyonel olan Akaydın, Boluspor'un A2 takımıyla stoper oynadığı 40 maçta 6 gol atarak takımına hücuma dayalı yönde de katkı sağlamıştı. Genç stoper 2013-2014 sezonunun transferin son günlerinde bonservisi ile Boluspor'dan gönderilmesinin ardından Samet Akaydın, Arsinspor ile anlaşmış, 2014-2015 transfer döneminde de İstanbul ekiplerinden Sancaktepe Belediyespor'a transfer olmuştu.

Bu sezon oynadığı maçlar sonrasında bir çok takımın transfer listesinde olan genç oyuncunun Boluspor'un elinden kaçırılması da yine kafalarda soru işareti bıraktı. Yıllarca alt yapıya transfer yapılarak A takıma oyuncu kazandırılmak istenirken Samet Akaydın gibi geleceği olan bir oyuncuyu kaybetmesinin ardından Boluspor'un da çok şey kaybettiği genç oyuncunun performansından belli oluyor.