Vali Ahmet Zahteroğulları statüye uymayan yayla evlerinin yıkılacağını söylemesinin ardından ilk yıkım Yuva Yaylası'ndan başladı. Yıkım sırasında anne ve oğlu iş makinesinin önüne atlayarak evlerinin yıkılmasını engellemek istedi.
Önümüzdeki günlerde ise Dodurga Yaylası'nda 3, Yeni Akçakavak Yaylası'nda 4, Pelitiçi Yaylası'nda 2 ve Zahmanlar Yaylası'nda 2 statüye uymayan yayla evi yıkılacak.
Vali Ahmet Zahteroğulları, Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısında yüzlerce köy muhtarına seslenerek, "Yaylalarda kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceğiz. Yaylalar yazlık villa arazisine dönüşmeyecek" sözleriyle statüye uymayan yayla evlerinin yıkılacağını açıklamıştı. Merakla beklenen yıkımlar başladı.
Sabah saatlerinde çok sayıda jandarma ekibi, İl Özel İdaresi iş makineleri, İl Tarım Müdürlüğü yetkilileri, itfaiye ve ambulanslardan oluşan ekip Gölcük'te bulunan Yuva Yaylası'na gitti. Jandarma komutanı, yayla girişine yeni ev yapan Sami Özkaya (68) ve oğlu Cihan Özkaya'nın yanına giderek yıkım yapılacağını söyledi. Ev sahipleri jandarmadan izin isteyerek çatıdaki kiremitleri ve bazı eşyaları kurtararak zararı azaltmak istediklerini söylediler. Gerginlik yaşanmaması için bir süre kiremitlerin çatıdan alınmasına izin verildi. Daha sonra İl Özel İdaresi'ne bağlı iş makinesi ilk darbeyi vurarak yayla evinin yıkımına başladı.
Giriş bölümünden sonra evin tamamının yıkımına geçilince, Cihan Özkaya kendisini iş makinesinin önüne attı. Annesi Makbule Özkaya ise, "Evimi yıkmayın" diye bağırarak sinir krizi geçirdi. Jandarma ekipleri iş makinesinin önüne atlayan adamı yaka paça gözaltına alarak kelepçeledi. Ev sahibi Sami Özkaya ise yıkımı uzaktan sakince seyretti. Cihan Özkaya'nın yıkım sırasında cep telefonuyla evini görüntülemesi dikkat çekerken, Yuva Köyü Yaylası'ndaki ilk yıkım tamamlandı. Yıkımların Akçakavak Köyü Yaylası'nda devam edeceği belirtildi.
VALİ ZAHTEROĞULLARI'NIN TWİTTER'DAN MESAJI…
Önümüzdeki günlerde ise Dodurga Yaylası'nda 3, Yeni Akçakavak Yaylası'nda 4, Pelitiçi Yaylası'nda 2 ve Zahmanlar Yaylası'nda 2 statüye uymayan yayla evi yıkılacak. Vali Ahmet Zahteroğulları dün akşamüstü ise Twitter hesabından bir mesaj yayımlayarak Bu doğayı, doğal güzellikleri korumak, sahip çıkmak hepimizin görevi değil mi” dedi.