Orman ve Su İşleri Bakanlığınca oluşturulan özel ekip, kaçak avcılıkla mücadele ve biyolojik çeşitliliğin korunması amacıyla sosyal medyayı takip ediyor.
Orman Ve Su İşleri Bakanlığı'nda oluşturulan ekip, başta kaçak avcılık olmak üzere köpek ve horoz dövüşleri gibi birçok olayı takip ederek, görüntüleri paylaşanları belirleyerek gerekli cezai işlemi uyguluyor.
Orman Ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürü Erdem Karaağaç, genel müdürlük, bölge müdürlükleri merkezi ve bağlı illerde bulunan ekiplerin, Facebook, Yotube ve Twitter başta olmak üzere sosyal medya ve ilan sitelerini takip ettiğini söyledi. Türkiye'de bununla ilgili sosyal medya üzerinden ilk cezai işlemin ekipleri tarafından uygulandığını belirten Karaağaç, "Özellikle kaçak avcılık konusunda sosyal medya üzerinden aldığımız görüntünün, yeri ve adresi belli ise en yakın koruma kontrol ekiplerimiz olay mahalline hareket etmekte ve duruma müdahale edilmekte. İletişim bilgileri yeterli değil veya yoksa, polis ve jandarma güçlerimizle irtibata geçilir, koordineli bir çalışma yapılır" diye konuştu.
Karaağaç, sosyal medya üzerinden organize olarak horoz, köpek dövüşleri ve satışını yapanları da araştırdıklarını dile getirerek, güvenlik güçlerinin de desteğiyle bu tür olaylara müdahale edildiğini kaydetti.
Bu konuda ağır cezaların verildiğine vurgu yapan Karaağaç, "Bölge müdürlüğümüzce sosyal medya üzerinden yasa dışı avlanma görüntüleri ve satışları ile alakalı 8 adet işleme karşılık, 15 bin 128 lira para cezası ve tazminat alındı. Bölge müdürlüğü olarak çok sayıda işlem için çalışmalar ve takiplerimiz devam etmekte" ifadesini kullandı.