Her yıl Kurban Bayramında Kabak Köyü gençliğinin geleneksel olarak oynadığı orta oyun ‘Deve oyunu' bu yılda Kabak Köyünde gerçekleştirildi. Geçmişten bugüne gelen Deve oyununun yanı sıra çeşitli skeçlerle hazırlanan ve ortaya konulan programı çok sayıda davetli de izledi.

Seben'in Kabak Köyü'nde dini bayramlar her yıl olduğu gibi bu yılda oldukça coşkulu ve büyük bir katılımla kutlandı. 7'den 70'e Bolu Merkez'den ve Türkiye'nin dört bir yanından gelerek köydeki bayrama katılan Kabaklılar doyasıya bayramın tadını yaşadılar. İlk gün kurbanlarını kesen Kabak Köyü halkı, ikinci gün bayramlarını yaptıktan sonra aynı gece her yıl düzenledikleri Kurban bayramı deve oyunu ile köy gençleri davetlilere doyasıya bir bayram yaşattılar. Yüzyıllardır köy halkının kurban bayramında yaptığı programı çeşitli skeç ve oyunlarla süsleyen Kabaklı gençler çevre köylerden ve Bolu'dan gelen davetlileri de zaman zaman ortaya koydukları oyuna davet ederek güzel bir gösteri ortaya koydular. Deve oyunu dışında bir çok skeç ve yarışmalarla gecenin ilerleyen saatlerine kadar eğlenen davetliler, yapılan havai fişek gösterisi ile de oldukça coşkulu bir bayramı yaşadılar.

Etkinlik hakkında bilgiler veren ve Kabak Köyü gençliği adına konuşan Vedat Özkan Bize bu oyun atalarımızdan büyüklerimizden kaldı. Onların bize bıraktığı en önemli miras olan Örf adet, gelenek ve göreneklerimize elimizden geldiğince sahip çıkmaya çalışıyoruz. Her şeyden önemlisi köyümüze önem veriyoruz. Her bayramı köyümüzde kutluyoruz. Bolu'da il dışında hatta ülke dışında yaşayanlar bu bayramda da köyümüzde toplandık. Dini bayramlarımız dışında köyümüze özgü birçok bayram ve etkinliklerimiz olmuyor. Kurban bayramında da böyle güzel bir etkinliğimiz var. Bu etkinliğin adı Deve Oyun” . Bu oyunu zamanında büyüklerimiz oynamış. Bayrağı taşıma sırası bizde. Biz gençler olarak biraz daha teknolojinin faydalarını kullanarak daha iyisini yapmaya çalışsak da eskilerin tadını vermediği aşikar. Orta oyun olan ‘Deve Oyunu'nun aralarına kattığımız skeç ve yarışmalarla güzel bir bayram akşamı yaşatmak için bu etkinliğe günler öncesinden hazırlık yapsak da bu oyunlarda görev alan 30-40 arkadaşımız hiç prova yapmadan sahne alıyorlar. Hazırlıklarımız sadece oyunda kullanılan malzemeler ile ilgili. Oyunu doğaçlama yaşıyoruz. İşte böylelikle güzel bir sahne ortaya çıkıyor. Her yıl üstüne koyarak daha iyi bir oyun ortaya çıkması için elimizden geleni yapıyoruz. Davetlilerin çok olması da bizleri mutlu ediyor. Böylelikle bayram tadında bir bayram yaşıyoruz” dedi. Haber Merkezi