Kabak köyünde her yıl sonbaharda yapılan Cebbar Bayramı bu yılda büyük bir katılım ve coşku ile yapıldı. Kesin adaklarla birlikte pişirilen etli pilavlar, okunan dualar ile Kabak köyü halkı ve misafirleri bayramlarını idrak ettiler.

Seben ilçesi Kabak köyünde her yıl düzenlenen Cebbar bayramına bu yılda ilgi oldukça büyüktü. Bolu'da yaşayan köy halkının ve misafirlerin akın ettiği kabak köyünde yapılan bayrama Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Seben kaymakamı Osman Sayılır, Karacasu belediye başkanı Celal Beydilli çevre köy halkları da katıldı. Öğle namazı öncesi okunan mevlid-i şerifin ardından kazanlarla pişirilen etli pilavlar afiyetle yenildi.

“Katılanlara teşekkür ederiz”

Kabak köyü halkının geleneklerine sahip çıktığını bu anlamda bu sefer Cebbar bayramında bir araya geldiklerini belirten Kabak köyü Muhtarı Naci Özkan Davetimize icap eden başta Bolu Belediye başkanımız Alaaddin beye, kaymakamımız Osman Sayılır'a Karacasu Belediye başkanı Celal Beydilli'ye komşu köylerimiz halkına, Bolu'dan gelen misafirlerimize teşekkür ederiz. Bayrama katkısı olan herkesten Allah razı olsun” dedi. Haber Merkezi