Japon Türk Kültür Değişim Derneği üyeleri Türk Oyası hakkında araştırma ve fotoğraf gezileri kapsamında Göynük'ü ziyaret etti.

2003 yılında Japonya'daki Türkiye Yılında açılan ilk oya sergisi sonrasında Japonya'da Türk Oyası yapanların giderek artması sonucunda Japon Türk Kültür Derneği Türkiye'de yapılan el işi ‘Oya'nın örnek defteri' başlıklı bir kitap hazırlamaya karar verdiler. Bu kapsamda özellikle ipek yolu üzerinde bulunan şehirlerde araştırma ve fotoğraf gezileri düzenleyen Japon Türk Kültür Değişim Derneği Başkanı Kanji İshimoto ve 7 kişiden oluşan araştırma ekibi 22-31 Mart tarihlerinde ilçemiz Göynüğünde içinde bulunduğu gezi kapsamında ilçemizde yapılan Gelin Çeyizi ve Sandığı, Oyalar ve el işlerini fotoğraflayarak yapımı hakkında detaylı bilgi aldılar.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Japon Türk Kültür Değişim Derneği Başkanı Kanji İshimoto ‘ Eylül ayı içerisinde Japonya'da yayınlanması planlanan ‘Oya'nın Örnek Defteri kitabında' , Oya Koleksiyoncusu Emekli Geleneksel El Sanatları Öğretmeni Türkan Sevgi, Profesör Taciser Onuk ve Japon Türk Kültür Değişim Derneği Araştırma ekibinin bu güne dek kaydettikleri koleksiyonlarını ve ayrıca Japonya'da bu güne dek yapılan Türk Oyası kataloglarının yanı sıra İlçemizde Gürcüler Konağı Kültür Evinde fotoğraf çekimleri yapılan yöremize özgü Gelin Çeyizi ve sandığı oya ve el işlerine yer vereceklerini belirttiler. Başkanımız Kemal Kazan'a verdikleri destekten ötürü teşekkür eden dernek üyeleri fotoğraf çekimlerinin ardından ilçemizden ayrıldılar. Haber Merkezi