2014 yılının Jandarma teşkilatının 175'inci Kuruluş Yıldönümü” olması ve tüm yurtta 175'inci Yılda 175.000 Ağaç” sloganı ile başlatılan ağaçlandırma projesi etkinliği kapsamında ağaç dikecek. Dünya Ormancılık Günü” olması nedeniyle Bolu Orman Bölge Müdürlüğü ile yapılan müşterek çalışma sonucunda Çayır Köyünde ağaç dikilecek.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Bolu Valiliği şu bilgileri verdi; Jandarma yurdumuzun dört bir yanında her zaman yeşilin ve ormanların dostu olmuş, bu milli zenginliklerimize kastedenlerin karşısında durarak, halkımızı ormanların önemi hakkında sürekli bilinçlendirmiş ve Jandarma Teşkilatı kurulduğu günden beri ağaçlandırma faaliyetlerine önem vermiştir.
Ayrıca 2014 yılı Mart-Nisan-Mayıs ayları içerisinde Bolu il Jandarma Komutanlığına bağlı İlçe Jandarma ve Jandarma Karakol Komutanlıklarınca da icra edilecek faaliyetlerde 1.750 ağacın dikimi planlanmıştır.
Geleceğe sahip çıkacak olan çocuklarımızın dünyanın akciğerleri olan ağaç ve ormanlarımızı koruyup kollayacağından eminiz.”