İzzet Baysal Vakfı tarafından Seben'e yaptırılacak olan 142 öğrenci kapasiteli yurdun temeli atıldı. Soma'daki facia nedeni ile Ulusal Yas ilan edilmesi üzerine etkinliklerin birçoğu yapılmazken, yurdun temeli yapılan protokol konuşmalarının ardından atıldı.
Seben'de düzenlenen temel atma törenine Vali Ahmet Zahteroğulları, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Seben Kaymakamı Ekrem Çeçen, Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Manisa İline bağlı Soma ilçesinde meydana gelen maden facia nedeni ile temel atma programında değişikliğe gidilirken, eğlence ve kutlamalar bölümü kaldırıldı. Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlarken protokol konuşmaları ile devam etti.
BUGÜN SEBEN'İN ŞAHLANIŞ GÜNÜDÜR”
Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ ilk konuşmayı yaparak, Seben'in kurtuluşunun, şahlanışının gününe hepiniz hoş geldiniz. Bugün ki programda birçok etkinliğimiz vardı. Ama Türkiye dün akşamdan itibaren çok elzem bir kazayla, çok elzem bir felaketle karşı karşıya kaldığı için hepsini iptal ettik. Ben Soma'da yaşamını yitiren şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Geçtiğimiz yıl İzzet Baysal Meslek Yüksekokulu'muzun temelini attık. İnşallah öğrencilerimiz bu sene daha güzel bir binada ve sınıflarda eğitim ve öğretim görecekler. Bolu'nun birçok ilçesinde Mudurnu'yu Süreyya Astarcı, Yeniçağa'yı Yaşar Çelik, Mengen'de GENTAŞ var, inşallah artık bundan sonra da Seben'de İzzet Baysal Vakfı ve Ahmet Baysal var diyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum”
“TÜM VAKIFA ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”
Seben Kaymakamı Ekrem Çeçen ise Geçtiğimiz yıl temelini attığımız Meslek Yüksekokulumuzun onurunu, gururunu yaşarken bu günde öğrenci yurdunun temelini atacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bütün bu hizmetlerin ülkemize kazandırılmasını sağlayan merhum İzzet Baysal büyüğümüzü rahmet ve şükranla anıyor, emeği geçen başta İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ve mütevelli heyetine ilçemiz ve şahsım adına teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum”
“ÖĞRENCİLERİ EVLATLARINIZ OLARAK BİLİN ONLARA SAHİP ÇIKIN”
İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal da konuşmasına Soma'daki felaketin ardından ölenlere başsağlığı geride kalanlara ise sabır dileyerek başladı. bir daha böyle acılar yaşamayalım” diyen Ahmet Baysal Bugün Seben mutlu günlerinden birini yaşıyor. Öğrencilerimiz İnşallah bu sene yeni okullarında eğitim almaya başlayacaklar. Gelecek senede inşallah yurtlarına taşınmış olacaklar. Temelini atacağımız öğrenci yurdunun Seben'e hayırlı uğurlu olmasını diliyor, Sebenlilere de bizleri güzel bir şekilde karşıladıkları için teşekkür ediyorum” dedi. Baysal ayrıca konuşması sırasında İzzet Baysal mütevelli heyeti üyelerini de yanına çağırarak Sebenlilere vakıf mütevelli heyetini de tek tek tanıştırdı.
“AHMET BAYSAL SEBEN'İ SAHİPLENDİ”
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun da konuşmasına Soma'daki faciadan bahsederek başladı. Konuşmasında ise şu ifadelere yer verdi: Küçük ilçelerde üniversite eğitimi öğretimi yapmak öyle kolay değil. Ahmet Baysal Seben'i sahiplendi. Bu projelerin Seben'de gerçekleşmesini sağlayan Seben Belediye Başkanımız Süleyman Özbağ'a ve Seben halkına teşekkür etmek istiyorum. Öğrencilerimizin d