Abant İzzet Baysal Üniversitesi 2013-2014 Akademik Yılı Mezuniyeti Ödül Töreni, İzzet Baysal Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. İzzet Baysal Vakfı'nın her yıl dereceye giren öğrencilere ödül verdiği geleneksel törende, kız öğrencilerin başarısı dikkat çekti.
Gölköy'deki Atatürk ve İzzet Baysal Anıtlarına çelenk konulmasının ardından Kültür Merkezindeki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
Törene Vali Ahmet Zahteroğulları, Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer, Belediye Başkan Vekili Emine Davarcıoğlu, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baysal, İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeleri, il müdürleri, hayırsever iş adamları, öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, her yönüyle büyüyen ve büyük üniversite olma yolunda gayret gösteren üniversitenin yüksek öğretim hizmetinde 22 yılı geride bıraktığını ifade ederek, Bugün on binlerce mezunumuza yeni binler eklenmektedir. Yeni binlerimizi mezun ederken duyduğumuz mutluluk ve heyecanımızı paylaşmış olmanıza teşekkür ediyorum. Bundan 22 yıl önce bir üniversite kurmak kolay bir iş değildi. Fakat şüphesiz bunu kolay kılan rahmetli büyüğümüz İzzet Baysal'ın bu işe hem gönlünü hem de tüm servetini ortaya koymuş olmasıydı. Önümüzdeki eğitim öğretim döneminde öğrenci sayısı 28 bini aşacak olan Üniversitemizin kurucusunu bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.
İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baysal ise konuşmasında hayatın bir tesadüfler manzumesi olduğunu ve bu tesadüfleri değerlendirebilmenin iyi insan olmaya bağlı olduğunu anlattı. Baysal, İzzet Baysal'ın hayatına bakın. Bu topraklarda yetişmiş bir genç, kendini yeni yeni hedeflere adamış. Hayat hikayesini okursanız her şeyin tesadüflere bağlı olduğunu görürsünüz. Hayat hakikaten tesadüflerden ibarettir fakat sizler için mühim olan bu tesadüfleri doğru yöne yöneltebilmektir. Bu tesadüfleri iyi değerlendirebilmek bana göre iyi insan olabilmekten geçer, verebilmeyi bilmekten sadece alabilmeyi düşünmeyi bir tarafa bırakmaktan geçer. Sizler bu dereceleri aldıktan sonra sizlerin işi daha kolay diye tahmin ediyorum. Siz zaten o tesadüfleri iyi değerlendirmeyi bilmişsiniz ki bu dereceleri almışsınız. Eğer karakterlerinde iyi insan vasıfları taşıyorlarsa herkes muhakkak hedeflerine ulaşacaktır.” şeklinde konuştu. Baysal, 25 yılda Üniversitemizin geldiği yerin önemine de değinerek, Allah İzzet Baysal'a gani gani rahmet eylesin” dedi.
AİBÜ birincisi Mustafa Orhan ise, merhum İzzet Baysal'ı rahmet, saygı ve minnetle anarak, Bugün burada ortak bir sevinci paylaşmak için toplanmış bulunmaktayız. Bütün hayatını ve varlığını bizim gibi gençlerin yetişmesine adayan Sayın İzzet Baysal ve ailesine, lisans hayatım boyunca beni bir nakış gibi işleyen değerli hocalarıma, hiçbir zahmetten kaçınmayıp beni bugünlere getiren fedakar anne ve babama ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.
Orhan, konuşmasının sonunda mezuniyet kütüğüne ismini çaktı.
Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu ise ailelere çocukları ile gurur duymaları gerektiğin ifade ederek, İnanın bizlerde çocuklarınızla gurur duyuyoruz. Onlar burada bizlerin de evlatlarıydı. Üniversitemizin şehrimize katkısı saymakla bitmez. Üniversitemiz geliştikçe şehrimiz de gelişiyor. Bu vesile ile yeniden çocuklarımızı, öğretim görevlilerimizi ve ailelerimizi kutluyorum” dedi.
“GELECEK İÇİN BELİRLEDİĞİMİZ VİZYONDA DA ÜNİVERSİTEYE ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR”
Törende son olarak konuşan Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları ise üniversitelerin şehirlerin kaderlerini değiştirdiğini ifade ederek, Üniv