Karacasu'da yapımı tamamlanarak 11 Mayıs'ta resmi açılışı yapılacak olan AİBÜ İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nin ardından, İzzet Baysal Vakfı'nın 2013-2014 yatırım programına Seben Meslek Yüksekokulu'nu alması bekleniyor. İzzet Baysal Vakfı'nın 10 Mayıs Cuma günü gerçekleştirilecek olan Genel Kurulu'nda kararın çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor.
Bir süredir Seben'e Meslek Yüksekokulu açılması için yapılan girişimler olumlu sonuçlandı. AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ ve İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, Pazartesi günü Ankara'ya giderek YÖK'te gerekli temaslarda bulundular.
Yapılan görüşmeler de; İzzet Baysal Vakfı'nın Seben'in gelişimi için hayati önem taşıyan Meslek Yüksekokulu'nun inşaatını üstlenebileceği, ancak buna karşın devletinde daha önceki yatırımlarda olduğu gibi gerekli donanımı vermesi talep edildi.
YÖK'ten alınan olumlu cevap üzerine Seben Meslek Yüksekokulu'nun inşasının üstlenilmesi için Ahmet Baysal konuyu İzzet Baysal Genel Kurulu'na getirecek. Genel Kurul Üyeleri de büyük ihtimalle yatırıma olumlu yaklaşacak ve 2013-2014 yılları arasındaki İzzet Baysal Vakfı'nın yatırımları Seben'e kaydırılacak. Böylelikle eğitimden-sağlığa, hastaneden-okula bugüne kadar 130 eseri hayata geçiren İzzet Baysal Vakfı'nın 131'inci eseri de Seben Meslek Yüksekokulu olacak.