İzzet Baysal Sosyal Sorumluluk Ödülü'nün 9. sahibi sanayici ve iş adamı Şerafettin Erbayram oldu. TSO'da düzenlenen ödül törenine rahatsızlığı nedeniyle katılamayan Şerefaettin Erbayram'ın yerine ödülü oğlu Kamil Erbayram aldı. Erbayram'ın rahatsızlığı törene katılan üyeler ve protokol arasında derin üzüntü yarattı.
Her yıl İzzet Baysal Şükran Günleri'nde verilen İzzet Baysal Sosyal Sorumluluk Ödülü'nün bu yılki sahibi İş Adamı Şerafettin Erbayram oldu. Erbayram rahatsızlığı nedeniyle bu yıl 9.'su verilen ödülü almaya gelemedi.
Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen törende açılış konuşmasını yapan TSO Başkanı Türker Ateş, ödülün sahibini açıkladıktan sonra, ödülü takdim etmek üzere Erbayram'ın oğlu Kamil Erbayram'ı sahneye davet etti.
Babasının evde, hasta yatağında ödülü beklediğini söyleyen Kamil Erbayram, Şerafettin Erbayram'ın kendisine Git ve ödülümü al, bana getir” dediğini belirterek, Erbayram'ın salonda bulunanlara da selam ve saygılarını ilettiğini ifade etti.
Kamil Erbayram'ın ödülü almasının ardından Şerafettin Erbayram'ın özgeçmişi bir sunumla gösterildi. Sunumda iş adamının başarıları ve bu başarıya ulaşırken ilerlediği yolda çektiği zorluklar anlatıldı.
Törende konuşan Belediye Başkanı Yılmaz, Erbayram'ın başarılarından ve kişiliğinden bahsetti. Yılmaz, Erbayram'ın herkes tarafında fikri alınan, danışılan, tecrübeli ve başarılı bir iş adamı olduğunu söyledi.
Vali Zahteroğulları ise vali yardımcılığı görevi tamamlanıp da Bolu'dan ayrıldığında Bolu'nun 3 şeyini anlattığını söyleyerek, bu üç şeyden birinin ise Şerafettin Erbayram olduğunu söyledi. Vali Zahteroğulları, Erbayram'ın fikirlerinin ve başarılarının övgüye değer olduğunun altını çizdi.