Bolu İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi'nde tam donanımlı KBRN Ünitesi hizmete açıldı.

Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve KBRN Ünitesi sorumlusu Uzm. Dr. Semra EKİCİ; KBRN Ünitesi'nin kimyasal, biyolojik, radyoaktif ve nükleer maddelerle temas/ bulaşma olması halinde maruz kalan kişilerin bu maddelerden arındırılmasının sağlanması için hazırlanan üniteler olduğunu” söyledi.

“Günümüzde ülkemizin etrafındaki devletlerde devam eden savaşlar, terörist faaliyetler, kimyasal madde üreten veya kullanan fabrikaların artması veya bu maddelerin taşınması sırasında kullanılan karayolunun ilimiz yakınından geçmesi vb. nedenlerle bu ünitenin daha da önemli hale geldiğini” belirten EKİCİ; insan yaşamını ciddi şekilde tehdit eden ve hava yolu ile hızla etrafa yayılarak diğer insanları da etkisi altına alıp zarar verebilecek bu maddelerin hızla kişinin vücudundan uzaklaştırılması gerektiğini belirtti.

EKİCİ; Böyle bir durumla karşılaşıldığında acil servis veya hastane içinde müdahale etmek, orada bulunan diğer hastaları ve sağlık çalışanlarını da etkileyebileceğinden oldukça risklidir. Bu nedenle Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi bünyesinde oluşturulan KBRN ünitesi; hastane binasının dışında, oluşturuldu ve işlem sırasında ortaya çıkacak atık suyun şehir sistemine verilerek çevre kirliliği yaratmaması için ayrı bir atık toplama deposu yapıldı .” dedi. Uzm. Dr. Semra EKİCİ Ünitenin 5 bölümden oluştuğu ve standartlara uygun olarak kurulduğunu ve kullanıma hazır olduğunu da sözlerine ekledi. Haber Merkezi