İzzet Baysal Şükran Günleri'nin ikinci günü etkinlikleri, Anaokulu öğrencilerinin Kent Meydanı'nda ki gösterileri ile başladı.
Minik öğrencilerin sahne performansları katılımcılardan büyük alkış aldı. Gösterilerin ardından ise 11 Mayıs'ta kutlanan Anneler Günü dolayısıyla anaokulu öğrencileri tarafından Baysal ailesi ve protokolde bulunan bayanlara çiçek takdim edildi.
Çiçek takdiminden sonrada Seben Belediyesi Seymen Ekibi sahne aldı. Seymen ekibine eşlik eden Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ve hayırsever işadamı Yaşar Çelik sahneye çıkarak çiftetelli oynadılar.
Kent Meydanı'nda ki programın ardından da Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü Elemanları tarafından Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi'nde açılan karma resim sergisi gezildi.
Daha sonrada Kent Meydanı ve İzzet Baysal Caddesi üzerinde kurulan stantlar gezildi. AİBÜ öğrenci toplulukları, Meslek ve Anadolu liseleri, ilk ve ortaokullar, Kızılay, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, dernek ve vakıfların stantlarını tek tek gezerek buralarda yürütülen çalışmalarla ilgili bilgiler alan protokol üyelerine çeşitli ikramlarda da bulunuldu.
İzzet Baysal Caddesi üzerinde çeşitli folklor grupları da sahne alarak gösteriler yaptılar.