Daha önce VİVA CUİSİNE projesi yapan İzzet Baysal Abant Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Proje Okulu, yeni projesi ADE (Adjust Dijital Education (Dijital Eğitimi Ayarlayın)) açılış toplantısını 16 Ekim 2021 Cumartesi günü Gazelle Resort Otelde verilen kahvaltıyla yaptı.

Günümüzde, eğitimcileri, eğitim liderlerini ve destek personeli desteklemek için dijital çağda yenilikçi uygulamalara ihtiyaç duyulmakta olduğu, pandemi nedeniyle dünyanın değişen eğitim vizyonundaki gereksinimlere ayak uydurmak için eğitim ve öğretimde yenilikçi yaklaşımların ve dijital teknolojilerin benimsenmesi önemli olduğu bu toplantıda vurgulandı.

İzzet Baysal Abant M. T. A. L. bu bağlamda, T.C. Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Başkanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığının Erasmus + Programı Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar Dijital Eğitime Hazırlık (KA226) Faaliyeti 2020 Yılı Teklif Çağrısı Döneminde başvurusunu gerçekleştirmiş olup, projeyle de bu öncelikleri hedeflemiş. “Okulunuzu Modern, Dijital Mesleki Eğitimin Gereksinimlerine Göre Düzenleyin” (2020-1-TR01- KA226-VET-098418) adlı projenin ortakları arasında Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, CWEP (Polonya), Sea Teach S.L (İspanya) ve Know and Can (Bulgaristan) bulunmakta olup, toplam proje bütçesi 147.272 Avro.

“GÜNÜMÜZ ŞARLARINA UYAN, SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETEN BİR PROJE”

İzzet Baysal Abant M. T. A. L. Proje Okulu Müdürü Ayhan Vural, açılış toplantısında yaptığı konuşmasında; “Daha önce proje bizim işimiz dedik. Viva Cuisine Projemiz vardı. 3 yıllık süre içerisinde 107 bin Euro olan bu projemizi sağlıklı bir şekilde tamamladık. Ardından 2.projemiz Mesleki Eğitimde Dijitalleşme Projemize başladık. Okulumuzun projelerden sorumlu çok değerli öğretmeni İlksen Oben Eruçar Hanım bu projemizin temelini çekirdeğini oluşturdu. Projedeki çok değerli arkadaşlarımız Bülent Yalçın Hoca ve Mustafa Karakaya Hoca ile bu projeye hayırlısıyla başladık. Bolu Milli Eğitim Müdürlüğümüz çok değerli Cemil Sarıcı Beyefendi projemizin temsilcisi aynı zamanda organizatörü. Onu temsilen projelerden sorumlu çok değerli Süleyman Yardımcı Hocamız burada. Pandemi sebebiyle biraz ertelemek zorunda kaldık ama bugün itibariyle açılış toplantımızı burada gerçekleştiriyoruz. Beraberinde yurtdışından Kasım ayında misafirlerimiz, ortaklarımız gelecek. Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz uhdesinde okulumuzla birlikte yine İspanya’dan, Polonya’dan ve Bulgaristan’dan gelen ortaklarımızla toplantımızı gerçekleştireceğiz. Bu proje günümüz şarlarına uyan, sorunlara çözüm üreten bir proje olarak hayata geçecek. Dijital içeriğini oluşturacağız mesleki eğitimle ilgili. Bu dijital içerikleri web sayfasında paylaşacağız, yaygınlaştıracağız. Sosyal medya platformlarında yaygınlaştıracağız. Çok geniş hedef kitlelere ulaşacağız. Proje sonunda elde edilen ürünler geniş katılımlı bir toplantıyla mesleki eğitim ve öğretim alanında yer alan paydaşlarla paylaşılacaktır. ”ifadelerini kullandı.

“MESLEKİ EĞİTİM, ÇOCUKLARIMIZIN İSTİKBALLERİNİ SAĞLAMALARIYLA İLGİLİ VAZGEÇİLMEZ OKULLAR”

Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Mesleki ve Teknik Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Muvafık Kılıç açılış konuşmasında; “Mesleki eğitim ülkelerin kalkınmasında en önemli anahtar programlardan, hedeflerden bir tanesi. Yakın bir zamanda bu konuyla ilgili Ankara’da büyük bir organizasyona katıldım. Sayın Bakanımız, Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuyla ilgili yapılan çalışmalardan memnun kaldılar. Mesleki eğitim ülkenin geleceğiyle ilgili özellikle çocuklarımızın istikballerini sağlamalarıyla ilgili vazgeçilmez okullar. Bu okullarda eğitim kalitesini artırabilmenin yolu işte böyle özel, Avrupa’yla entegre olabilecek projelerin hazırlanmasını gerçekleştirmek gerekiyor. Ben şahit oldum ki geçen sene giden ekiple beraber Süleyman Bey, Oben Hanım başta olmak üzere Avrupa Birliği Projeleriyle ilgili yine müthiş bağlantılı çalışmalar yapıldı. Çok güzel bir eser olarak kitap hazırlandı. Bu dijitalleşme ile ilgili yapılan projenin de başarılı geçeceğine inanıyorum. Bu konuda emeği geçen arkadaşlarımıza Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak şükranlarımızı arz ediyoruz. Başarılarının devamını diliyoruz.”ifadelerine yer verdi. Haber: Fatma Marmara