İstanbul Bolulular Platformu tarafından Tuzla Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen ‘İstanbul'da yaşayan Bolulular İzzet Baysal'ı anıyor' etkinliğine katılım üst seviyede gerçekleşti.
İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ve eşi Solmaz Baysal gecede protokoldeki yerini alırken, kendileri ile selamlaşmaya gelen tüm Boluluları sevgi ile kucakladı.
İstanbul Bolulular Platformu tarafından Tuzla'da gerçekleştirilen ‘İstanbul'da yaşayan Bolulular İzzet Baysal'ı anıyor' etkinliğine Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Kendisi Bolu Mudurnulu olan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, Dörtdivan Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu, Bahçelievler ilçe meclis ve İstanbul Büyükşehir İl meclis üyesi Habibe Güner, Ümraniye İlçe Meclis Üyesi Av. Cemali Ergül, İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti Üyelerinden Orhan Uçar, Bolu Kalkınma ve tanıtma Vakfı Genel Sekreteri Mustafa Namdar katıldı.
Etkinlik İzzet Baysal'ın yaşamı, Vakfın kuruluş aşamaları, Vakfın hizmetlerini anlatan bir sunumla başladı. Protokol üyeleri olan Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Genel Sekreteri Mustafa Namdar, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve Ahmet Baysal'ın konuşmaları ile devam etti.
Alaaddin Yılmaz konuşmasında, Biz Boluluların her yerde bir arada olmasını istiyoruz. Güçlü olmasını istiyoruz. Bulundukları yerlerde Meclis üyeleri, belediye başkanları, Milletvekilleri çıkaracak güçte olmalarını istiyoruz. Biz yeterki sizlerin burada arkamızda olduğunuzu bilelim, bir güç olduğumuzu bilelim. İzzet Baysal'ı anlatmaya geceler yetmez ama İstanbul'da yaşayan Boluluların böyle İzzet Babasını anan bir gecenin yapılması bizim için çok önemlidir” dedi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı İzzet Baysal anma gecesine ev sahipliği yapmaktan ve vakıf başkanı Ahmet Baysal'ı ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti aktardı.
Bir Bolulu olan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak konuşmasında, bir Bolulu olarak İzzet Baysal'ın İstanbul'da yaşayan Bolulular tarafından kutlanılmasından son derece mutlu olduğunu ve desteklediğini söyledi.
İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal konuşmasına tatlı bir espiri ile başladı. Baysal, Bana amcam İzzet Baysal'ı anlat deseniz bir gece değil, günlerce konuşabilirim. Ama şunu burada söyleyerek başlamak isterim. Amcam Rahmetli İzzet Baysal ilklerin adamıdır. İlk ağır sanayi olan döküm sanayi müteşebbisidir. İlk defa amcama karşı yurtdışı karteller tarafından damping operasyonu yapılmıştır. %40 fiyatlar düşürülmüştür. Amcamın batması için. Bu operasyonda zor günler yaşarken Devlet ilk defa yerli sermaye koruma yasası çıkarmış ve İzzet Baysal döküm sanayini korumuştur. Bir hayırsever tarafından ilk üniversite kuruluşu yine İzzet Baysal tarafından kurulmuştur. Bir hayırsever tarafından bir şehre servetini adayan ilk şahsiyettir. Yine burada bir ilki yaşıyoruz. İstanbul Bolulular Platformu tarafından organize edilen, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ev sahipliğindeki gecede İstanbul'da yaşayan Bolulular İzzet Babasını anmak için bir araya gelmişlerdir. Bu geceyi düzenleyen İstanbul Bolulular Platformu Başkanı Mustafa Özkul'a ve Başkan Yardımcısı Recep Demir'e teşekkürlerimi bildiririm. Ayrıca Şadi Yazıcı'ya bizlere ev sahipliği yaptığı burada bizlerle olduğu için kendisinede teşekkür ederim. 10 yıldır bizlerle birlikte Darüşşafakada yaşayan huzur evi sakinlerimizde bu gece bizleri burada yalnız bırakmadılar onlarada çok teşekkür ederim. Geceye katılan Bolu Kalkınma ve tanıtma vakfı TSM korosuna da ayrıca teşekkür ederim. Bizleri Bolu'da birçok defa mest ettiler. İstanbulda yaşayan Bolulularda dinlesin onları tanısın ist