Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde Kitap Topluluğu tarafından 10 Aralık'ta yapılacağı duyurulan ve terör örgütü PKK propagandası yapan Erol Berxwedan'ın konseri ortalığı karıştırmıştı. Sosyal medyadan tepkilerin artması üzerine, AİBÜ yönetimi konseri iptal ettiğini duyurdu.

Bolu Ekspres Gazetesi'nden Mert Minisker'in haberine göre, Türkiye'nin en büyük hayırseveri İzzet Baysal'ın Türk gençliğine, Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Bolulular'a emanet ettiği Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde bu tür provokasyon girişimlerini önlemesi gereken AİBÜ yönetiminin, bu konsere izin vermesi kamuoyunda tepkiyle karşılandı. Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde Kitap Topluluğu adlı bir öğrenci gurubunun organize ettiği Erol Berxwedan konserine AİBÜ yönetiminden izin çıktı. Her konserinde PKK terör örgütünün propagandasını yapan şahsın Bolu'da konser verecek olmasına sosyal medyadan büyük tepki geldi.

AİBÜ İPTAL KARARI ALDI

Konserlerinde terör örgütü PKK'nın propagandasını yapan Erol Berxwedan'ın üniversitede sahne alacağının duyulması ve üniversite yönetiminin bu konsere izin vermesinin ardından AİBÜ yönetimine tepkiler giderek artarken, gelen tepkiler üzerine üniversite yönetiminin konseri iptal ettiği öğrenildi. AİBÜ Rektörlüğünden gelen açıklama şöyle, Bir öğrenci topluluğunun 10.12.2015 tarihinde üniversitemiz Kültür Merkezinde yapmak istediği Erol Berksvedan konserine Rektörlüğümüzce izin verilmemiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” Haber Merkezi