BSM'de 5. Dönem Fotoğraf Atölye Sergisi” açıldı.
03 Nisan 2013-Çarşamba günü, Bolu Belediyesi Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi'nde açılışı yapılan sergiye, Vali Yardımcısı Necdet Özeroğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurtseven, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Sergi açılışı öncesi bir konuşma yapan Fotoğraf Öğretim üyesi İhsan Ayıtkan,“Çalışmalarını Şubat ve Mart aylarında yapan, Bolu Belediyesi Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi, 5. Dönem” Fotoğraf Atölye üyesi 60 fotoğraf tutkununun, iki grup halinde ve yedi hafta süreyle yaptığı atölye çalışmalarında, fotoğraf sanatındaki değişik konu ve teknikler uygulamalı ve teorik olarak öğrenildi, stüdyo ve dış mekan uygulamaları yapıldı. Bu çalışmalarda; fotoğraf temel bilgisi ve genel olarak diğer teknik konularda temel bilgiler verildi. Ayrıca Grup üyeleri bundan birkaç hafta önce, İznik'e bir "Fotoğraf Gezisi" düzenleyerek, teorik derslerde öğrenilen bilgileri burada uyguladılar. ”İznik'ten Kalanlar” adlı bu sergide göreceğimiz 60 civarındaki fotoğraf da, burada çekilen fotoğraflardan oluşmaktadır” dedi.
Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu'da yaptığı konuşmada, Ben başta hocamızı ve bu fotoğrafların çekilmesinde emeği geçen herkesi kutluyorum. BSM fotoğraf topluluğumuzun değerli üyeleri sanatlarını icra ettikleri gibi, çeşitli zamanlarda şehrimizin tanıtılmasına da katkı sağlıyorlar. Çektikleri güzel fotoğraflarla bu güzelliklerin kalıcı olmasına aracılık ediyorlar. Bizde kendilerine her fırsatta belediye olarak destek vermeye çalışıyoruz. Ben İznik” konulu bu serginin de beğenileceğini umarak hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum ” dedi.
Konuşmaların ardından sergi açılışı yapıldı, ve İznik'ten Kalanlar” adlı sergide yer alan fotoğraflar, açılışa gelen davetliler tarafından ilgiyle izlendi.
Sanatseverler açılışı yapılan sergiyi, 09 Nisan 2013 tarihine kadar, BSM-Bolu Belediyesi Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi'nde izleyebilecek.