Gerede Müftüsü Hasan İzmirli, Dünyayı kasıp kavuran, toplumları felç eden, nesilleri yozlaştıran, iyi ve güzel hasletleri yok eden felaketlerin başında zararlı alışkanlıkların ve madde bağımlılığı geldiğine dikkat çekti. Zararlı alışkanlıkların yol açtığı acı durumlara bir nebze dikkat çekme, toplumda farkındalık oluşturma adına, Gerede Müftülüğü ve Gerede Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile tanıtım organizasyonu yapıldı.

Gerede Müftülüğü Gönüllü Aydın Gençlik Topluluğu'nun yaptığı ve konuşmacı olarak Doç. Dr. Hanefi Özbek'in katılacağı Zararlı Alışkanlıklardan Korunalım” konulu konferans tertip edilmiştir.14 Şubat 2015 Cumartesi günü Gerede Belediyesi Melih Gökçek Kültür Merkezi'nde yapılacak olan konferansa tüm halkımız davetlidir. Modern çağda çocuklarımızı ve gençlerimizi tehdit eden zararlı alışkanlıkların başında sigara, uyuşturucu ve içki gelmektedir.

İzmirli, kötü alışkanlıklar, genellikle taklit, özenti, kötü çevre, kötü arkadaş, bazen de merak ve kişilik zafiyeti sebebiyle insanlara sirayet ettiğini hatırlatarak şöyle devam etti: Bundan dolayıdır ki, bilhassa gençlerin eğitim, yetişme ve çevreden etkilenme dönemlerinde ana ve babalarının ve de eğitim kurumlarının çok dikkat etmeleri gerekir. Şunu önemle belirtmek gerekirse, uyuşturucu ve sigara gibi maddelerin en belirgin özelliklerinden biri az miktarda kullanılsalar bile, zamanla bağımlılık yapmalarıdır. Alkol, uyuşturucu ve kumar gibi bataklıklara düşmüş olan kişilerin, hemen hepsi bu zararlı alışkanlıklara böyle ilk bir kaç deneme ile başlarlar ve devam ederler. Daha sonra tam bir uçuruma yuvarlanır ve perişan olurlar” dedi.

İzmirli, zararlı alışkanlıklarla ilgili sigarayı dışla hayata yeniden başla, yenik düşme, o bizi zehirliyor sloganlarının sigara, uyuşturucu, içki ve kumar gibi kötü alışkanlıkları bırakmada yetersiz kaldığını kaydetti. Programda, Gerede Toplum Sağlık Merkezi tarafından stant kurulup sigara zararları ile ilgili afiş, broşür ve kitap ayıraçları dağıtılacak, halka bilgilendirme yapılacak. Ayrıca İlçe Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Yücel'in de katılacağı Gerede Toplum Sağlık Merkezi'nde 16 Şubat 2015 Pazartesi günü Sigara Bırakma Polikliniği hizmet verecek. Sigara bırakma ilaçları kullanması uygun olan hastalara dağıtımı yapılacak.