Gerede İlçe Müftüsü Hasan İzmirli, programın Türkiye'de ilk kez düzenleneceğini açıkladı.
Gerede Müftülüğü, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmek üzere kolları sıvadı. Müftülük, miniklerin Kur'an Kursunda görev alacaklar için ‘Çocuk Gelişimi Eğitimi ve Etkinlikleri' modülünde kurs açmaya hazırlanıyor.
Sene boyunca süreceği öğrenilen kurs öncesinde bilgilendirme toplantısı düzenleyen Gerede İlçe Müftüsü Hasan İzmirli, programın Türkiye'de ilk kez düzenleneceğini dile getirdi.
Gerede Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu yıl başlattığı ve halen pilot illerde uygulanan 04-06 Yaş Grubu Kur'an Kursunda görev alabilecek öğretici adayları ve halen müftülük bünyesinde görev yapan kadrolu ve fahri Kur'an Kursu Öğreticileri için "Çocuk Gelişimi Eğitimi ve Etkinlikleri" modülünde kurs açıyor. 464 saat süreceği açıklanan kurs, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü aracılığı ile Nimet Meto Kız Teknik ve Meslek Lisesi Uygulama Sınıfında gerçekleşecek.
Yaklaşık 12 ay sürecek olan bu kurs öncesinde, kaymakamlık toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı düzenleyen Gerede İlçe Müftüsü Hasan İzmirli, kursiyerlere konuya ilişkin açıklamalar yaptı.
İlçe Müftüsü Hasan İzmirli, kurs için 2 sınıf tahsis ettiklerini dile getirerek; "Başkanlığımızın pilot illerde başlattığı bu program önümüzdeki yıl yurt genelinde uygulanacak.
Halen görev yapan öğreticilerimiz ile öğretici adaylarımızın bu programda görev alabilmeleri için Türkiye'de bir ilk olarak başlattığımız bu kursun büyük yararı olacak.
Yeni Binamızda 04-06 yaş grubu çocuklarımız için 2 adet sınıf tahsis ettik ve halen dekorasyonu ve tefrişatı yapılıyor. Kurs açılması teklifimizi değerlendiren, uygun modül ve yer çalışması yaparak uygulama safhasına getiren Halk Eğitim Merkezi Müdürü İrfan Şimşek ve bu programa ev sahipliği yapacak olan ve alanında uzman bir öğretmen ile programa destek veren Kız Meslek Lisesi Müdiresi Fatma Kara hanımefendiye teşekkür ediyorum," ifadelerine yer verdi.