Anadolu İmam Hatip Lisesi'ndeki izci grubu tarafından başlatılan kampanya kapsamında kentteki Afganistanlı mültecilere giysi yardımı yapıldı.
Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden Abdurrahman Özcan liderliğinde kampanya başlatan Mevlana İzci Ocağı'ndaki 10 öğrenci, okuldaki arkadaşlarından kullanmadıkları giysileri istedi.
Çok sayıda ayakkabı, mont, pantolon ve çocuk eşyası toplayan izciler, yardımlarını ulaştırabilmek için ilimizdeki Afganistanlı mültecilerle bir araya geldi.
Burada açıklama yapan Abdurrahman Özcan, izci grubu öğrencilerinin bir yardım kampanyası düzenlemek istediğini ve bu kapsamda çalışmalarına başladıklarını söyledi.
İzci grubu üyesi 10 öğrencinin okuldaki bütün sınıfları gezerek arkadaşlarından kullanmadıkları eşyaları istediğini anlatan Özcan, "İzcilerimiz eşyaları toplamaya başladı ve ilk olarak ihtiyaç sahibi aileleri sevindirmek istedik. Daha sonra ilimizdeki mülteci kardeşlerimizin bu yardımlara daha çok ihtiyacı olduğunu öğrendik ve onlarla irtibata geçtik" diye konuştu.
Kampanyanın dönem başında başladığını dile getiren Özcan, "Bizim bu kampanyayı başlatmamızın nedeni çocuklarımıza yardım edebilme duygusunu infak duygusunu aşılamaktır. Allah kimseyi vatansız ve yalnız bırakmasın. Biz Afganistanlı kardeşlerimize elimizden geldiğinde yardım edeceğiz" ifadesini kullandı.