Türkiye İzcilik Federasyonu'nun 22-26 Nisan tarihlerinde Çanakkale'de düzenleyeceği, "57. Alay Çanakkale Milli Bilinç Kampı"na katılmak için Bolu'daki 60 izci, ellerine kına yakılarak uğurlandı.
Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bahçesinde toplanan izci kafilesi, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü İsmail Taş, Mili Eğitim Şube Müdürleri tarafından, dualar eşliğinde ellerine kına yakıp Çanakkale'ye yolcu edildi.
İlk kınayı yakan Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, Çanakkale ruhunu tekrara yaşatmak için sizleri ellerinize kınalar yakarak oraya gönderiyoruz. Umarım hepiniz ecdadınıza layık geçmişini bilen birer yurttaş olursunuz” diye konuştu.
İzcilik Federasyonu Bolu Temsilcisi Ayhan Çetinkaya, amaçlarının Çanakkale ruhunu tekrar yaşamak olduğunu ifade ederek, Dedelerimiz askere uğurlanırken veya kurtuluş savaşına giderken ellerine kına yakılarak 'Kınalı kuzularımız' diye gönderilmiş. Bizde bunu hatırlayalım diye böyle bir program yapıyoruz” dedi.
Dört gün sürecek kampın içeriği hakkında da bilgi veren Çetinkaya, Türkiye'nin birçok yerinden Çanakkale'ye gelen binlerce izcinin 57. Alay'ın kendi cenaze namazlarını kıldığı alanda kamp yapacağını ifade etti.
İzcilerin, 25 Nisan sabahı saat 05.00'de kalkarak kendi saçlarına kına yakacağını ve mehter takımı ile birlikte 57. Alayın şehit olduğu yere hareket edeceklerini belirten Çetinkaya, daha sonra 24 kilometrelik bir yürüyüş yaparak 57. Alay'ın son görüldüğü yere ulaşmak istediklerini söyledi.