İlimizde eşini telefonla arayan şahıs telefonun sürekli meşgul olmasından şüphelenip 155 polis imdattan yardım istedi.
Telefon dolandırıcıları az kalsın bir ailenin tüm birikimlerini kandırarak kendi hesaplarına aktarmak üzereyken Bolu polisinin ailenin hesabına bloke koymasının ardından başarılı operasyonu ile aileyi dolandırıcıların elinden söküp aldı.
Konuyla ilgili bilgiler veren Bolu Valiliği şu açıklamada bulundu; Olay Salı günü saat:11.30 sıralarında gelen ihbar üzerine Haber Merkezi tarafından ‘İletişim Cihazlarını Kullanmak Suretiyle Dolandırıcılık' olayı ile ilgili görevlilerimize bilgi verilmesinin ardından, müşteki M.Ş. isimli şahsın kullanmış olduğu GSM hattı aranmış ancak müştekinin GSM hattının sürekli meşgul olduğu görülmüş, bunun üzerine müştekinin eşi H.Ş. isimli şahıs ile telefonla irtibata geçilmiş ve eşinin eşkal bilgileri ile açık kimlik bilgisi alınmış. Müştekinin bankalar civarında bulunabileceği değerlendirilerek, İzzet Baysal Caddesi üzeri bankalar civarında gerekli çalışmalara başlanılmıştır. Çalışmalar sonucunda müştekinin Vakıfbank'ta bulunan yaklaşık 20.000 TL paraya ve aynı bankaya ait kredi kartına, şüpheli şahıslar tarafından bahse konu 20.000 TL paranın çekilmesi ve kredi kartının kullanılmasına karışı alınan talimat gereği bloke konulması sağlanmıştır.
Akabinde şüpheli şahıslar tarafından hileli sözler ile kandırılan müşteki M,Ş. isimli şahsın Gölyüzü Vakıfbank şubesinden bahse konu 20.000 TL parayı havale etmek istediği ancak bloke olması nedeni ile havale işlemini gerçekleştirememiştir.
Daha sonrasında görevlilerimizin müşteki M.Ş isimli şahsı bankalar civarında bulmuş ve gerekli açıklamaları kendisine yaparak şüpheli şahıslarca dolandırılmaya çalışıldığı kendisine anlatılmıştır.
Konu ile ilgili yapılan çalışmalar sonucunda müştekinin mağdur olmasının önüne geçilmiştir.
Bolulu vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için çalışmalar aralıksız devam edecektir.”