Bolu Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından ithal edilen Düveler sahiplerine törenle teslim edildi.

Mudurnu Çavuşlar çiftliğindeki ahırda misafir edilen İthal Düveler Sahiplerine yapılan tören sonrası verildi. Törende bir konuşma yapan Bolu Damızlık Sığır Yetiştiricileri başkanı Muzaffer Bilici, Birlik olarak öncelikle hedefimiz üyelerimizle aramızdaki dostluk bağlarını güçlendirerek , daha şeffaf kontrol edilebilen ve hesap verebilir yönetim anlayışı uygulamaktı, bu bağlamda yaptığımız özverili çalışmalarla öncelikle birliğimizin bilgisayar ve muhasebe sistemini değiştirerek siz üyelerimizin uzun yıllardır beklediği şeffaf ve takip edilebilir bir sistem kurduk” dedi.

Bilici, Hayvancılığın gelişmesini sağlamak kararlı ve sürdürülebilir bir hayvancılık yapabilmek için daha bilgili, daha bilinçli modern hayvancılık yapmamız gerekmektedir. İthalata gönlümüz razı olmasa da ilimizin talepleri doğrultusunda üyelerimizin isteği olarak 284 adet smental ırkı gebe düvelerin Slovakya'dan ithalatını gerçekleştirmiş bulunmaktayız” şeklinde konuştu.

ÖRNEK TEŞKİL EDECEKTİR

Bilici, ilimizde yoğun olan Smental ırka geçiş yapmak isteyen yetiştiricilerimiz suni tohumlamada ırk bozumu yapmakta olduklarını belirterek, et ve süt verimi kombine ırk diye anılan iklim şartlarına kolay adapte olan uzun ömürlü, yüksek verimli özelliği olan sağlık problemi az olan bu gibi özelliklerden dolayı da tercih sebebi smental ırk hayvanları ilimize getirerek yaygınlaşması sağlanması ıslah çalışmalarına çok olumlu katkısı olacaktır” diye konuştu.

SÖNMEZ; DAHA UCUZ ET İÇİN HAYVAN İTHALİ YAPILIYOR”

Törende bir konuşma yapan Mudurnu Kaymakamı Cihat Sönmez, bugün Mudurnu Hayvancılığı açısından bir dönüm noktasını icra ediyoruz, Birlik Başkanımız hayvan ithalatına karşıyız dedi, lakin hem hayvancımızın kazanabileceği hem de halkımızın daha ucuz et yiyebileceği, süt ürünlerinden faydalanabileceği bir ortam için çok güzel bir çalışma, inşallah Mudurnu ilçemiz ve hayvancılığımız için hayırlı uğurlu olur, bol kazançlar sağlar üreticilerimize hayırlı olsun” dedi. Haber Merkezi