Gerede İtfaiyesi, oluştuğunda çevre halkına da endişeli anlar yaşatan anız yangınlarına karşı vatandaşları dikkatli olmaya çağırarak, bir takım uyarılarda bulundu.

Son günlerde özellikle ilçemiz köylerinde sıklıkla yaşanılan ve ekili alanlara da zarar veren anız yangınları, itfaiyeyi harekete geçirdi. Gerede İtfaiyesi, oluştuğunda çevre halkına da endişeli anlar yaşatan anız yangınlarına karşı vatandaşları dikkatli olmaya çağırarak, bir takım uyarılarda bulundu.

İtfaiye Müdürlüğü yaptığı açıklamada; Yaz aylarında mevsime bağlı olarak artan sıcaklıklar nedeniyle şehir merkezinde evlere bitişik boş arsalardaki kurumuş otların yakılması neticesinde alevlerin, ev, işyeri ve park halindeki araçlara sirayet etmesi sonucu büyük yangınlar meydana gelmekte ayrıca hasadı yapılmış tarlalardaki anızların yakılması ile ekili ve ağaçlık alanlara sirayeti sonucu büyük maddi kayıplar meydana gelmektedir” dedi.

Vatandaşların piknik yaptıkları alanlarda da daha dikkatli davranmaları ve sigara izmaritlerinin gelişigüzel atılmaması gerektiğini duyuran itfaiye müdürlüğü, mesire alanlarında ateş yakılmaması gerektiğini vurgulandı.

Yol kenarlarındaki yangın nedeni ile azalan görüş mesafesinin trafik kazaları ile beraberinde can ve mal kaybı meydana getirdiği bilinirken, anız yangınları ile toprağın fiziksel, kimyasal ve biyolojik dengesi bozulmakta, su ve rüzgar erozyonu artmakta buna bağlı olarak ekime elverişli alanlarda önemli kayıplar meydana getirdiği ifade ediliyor.