Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi tarafından Bolu Belediyesi İtfaiye ekibine kayak ve arama kurtarma eğitimi verildi.
JAK timi tarafından Bolu Belediyesi İtfaiyesinde görev yapan 14 kişilik gruba, Kayak Merkezi Kartalkaya ve Gerede Arkut Dağı Kayak merkezinde kayak ve arama kurtarma eğitimi verildi.
Yaklaşık 3 hafta süren eğitimde itfaiyecilere, kayak eğitiminin yanı sıra, karda arama kurtarma, kaybolan tatilcilerin bulunması, karda yaralıya müdahale, yarılının taşınması ve iletişim konularında bilgilendirildi.
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, , Bolu Belediyesi'nin bölgenin yanı sıra Türkiye'nin önde gelen itfaiyeleri arasında yer alması için her türlüğü çalışmanın yapıldığını ifade etti.
Yılmaz, Bolu'nun Ankara ve İstanbul gibi iki metropol kent arasında yer aldığını hatırlatarak, ''Bolu'dan TEM otoyolu ve D-100 karayolu geçmekte. Buradan her gün binlerce aracın ulaşımı yapılmakta. Bu kadar aracın geçtiği güzergahta zaman zaman istenmeyen kazalara ve araç yangınları meydan gelmekte. Ekipleri bu gibi durumlarda hızlı ve etkili müdahale yapabilmek gece gündüz çalışmakta'' dedi.
Türkiye'nin kış turizm merkezlerinden biri olan Kartalkaya'da da zaman zaman tatilcilerin kaybolduğunu belirten Yılmaz, ''Bolu doğal güzellikleri ile ön plana çıkan bir kent. Bu yüzden Bolu'ya dört mevsim binlerce tatilci gelmekte. Bu tatilcilerden kış aylarında Kartalkaya ve Gerede'nin Arkut Dağı Kayak merkezine gelenler var. Burada kayak yaparken pistlerden çıkarak kaybolanlar olmakta. Bunların en kısa sürede bulunması için çok iyi ekiplerin olması gerek. Bizde itfaiyede görev yapan personelimizin arama kurtarma çalışmasında çok iyi olması için eğitimler aldırıyoruz. Ekiplerimiz yıl içerisinde değişik eğitimlerle kendilerini sürekli yeniliyorlar'' diye konuştu.