Abant Gölü'ne özgü alabalığın yaşam alanını daraltan ‘istilacı balıkların', ‘Yabancı İstilacı Türler İçin Balık Tutma Yarışması'yla avlanmasına başlandı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Olta Balıkçılığı Federasyonu tarafından Abant'ta istilacı tür olarak belirlenen sazan ve kadife balığının tutulması için yapılan ve iki gün sürecek yarışma öncesi tören düzenlendi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, yaptığı konuşmada, biyolojik çeşitliliğe çok önem verdiklerini ve çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi.

‘Abant Alası' türündeki alabalığın korunması gibi diğer türlere yönelik benzer etkinliklerin farklı bölgelerde düzenlendiğine işaret eden Taş, Amacımız kamuoyunu bilinçlendirmek. Yöre halkımız 'istilacı' diye tabir ettiğimiz balıkları iyi niyetle getirerek buraya salıyorlar. Ondan sonra da bizim ana türlerimiz yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Abant Gölü'ne, sorulmadan, araştırılması yapılmadan farklı tür balıkların bırakılmamasını özellikle istiyorum” diye konuştu.

Konuşmanın ardından yarışmaya katılan sportif olta balıkçıları için kura çekimi yapıldı ve balık avında kullanacakları malzemelerin dağıtımı gerçekleştirildi. Göl çevresinde belirlenen noktalara yerleşen 80 civarında balıkçı, belirlenen türleri yakalamak için avlanmaya başladı. AA