Bolu Belediyesi ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Öğrenci Konseyi tarafından, İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümü için hazırlanan "İstiklal Marşı" filminin Bolu çekimleri yapıldı.

Bolu Belediye Meydanı'ndaki Köroğlu heykeli önünde bir araya gelen Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, AİBÜ Öğrenci Konseyi üyeleri, belediye çalışanları ve vatandaşlar, Bolu Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı'nın ilk iki kıtasını seslendirdi.

Proje hakkında basın mensuplarına bilgi veren AİBÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Burak Saygılı, Türkiye'nin ve dünyanın birçok ülkesindeki insanların yaşadıkları şehirlerin özel yerlerinde ve kendi şiveleriyle İstiklal Marşı'nın belirlenen kısımlarını okuduğunu ifade ederek, Burada ise İstiklal Marşı'nın ilk iki kıtasını okuduk. Herkes kendi yaşadığı yerde belirlenen mısraları seslendirdi. 41 ilde yapılan çekimlerin bize ulaştığında filmin montajını tamamlayacağız” diye konuştu. Saygılı, filmin, İstiklal Marşı'nın kabulü olan 12 Mart tarihinde, birçok basın ve yayın kuruluşuna gönderileceğini kaydetti. Haber Merkezi