CHP'de Belediye Meclis Üyeliği ve İl Genel Meclis Üyeliği için ardı ardına istifalar yaşanırken, İl ve Merkez İlçe Yönetiminin yeni yapısının ne olacağı merakla bekleniyor. CHP İl Başkanı Fügen Kara İl Yönetiminin düşmesinin söz konusu olmadığını belirterek, İl ve ilçe yöneticilerinin bu denli hevesli bir şekilde aday olma çabalarının altında, partimizin yerel seçimdeki iddiası yatmaktadır. Bu istifaların farklı şekilde lanse edilmesi, CHP dışındaki rakiplerimizin kötü niyetidir” dedi.
CHP'de gerçekleşen istifalar sonrası İl Başkanı Fügen Kara, Tanju Özcan ile birlikte bir açıklama yaptı. İstifaların, Belediye Meclis Üyeliği ve İl Genel Meclis Üyeliği adaylığı için gerçekleştiğini bildiren Fügen Kara, Arkadaşlarımız yönetici olarak partinin oy oranının yükseldiğine ve muhtemel seçim başarısını gördükleri için bu kadar yoğun istifa yaşanmıştır. Bu durum bana göre partimizin iddiasını ve zenginliğini ortaya koymaktadır” şeklinde konuştu.
Fügen Kara, 2014'de yapılacak olan yerel seçim çalışmaları, genel merkez tarafından diğer partilere göre erken başlatılmıştır. Bu kapsamda gelen genelgede başvuruları 8 Temmuz-31 Temmuz 2013 tarihleri arasında olacağı, aday adayı olacak parti yöneticilerinin en geç 15 Temmuz 2013 tarihine kadar istifa etmeleri gerektiği belirtilmiştir. Bu genelge hükmü doğrultusunda il yönetiminden ve ilçe yönetiminden çok sayıda arkadaşımız aday adayı olmak için istifa etmişlerdir” dedi.
Kara açıklamasına şöyle devam etti; İlçe yöneticileri tüzük gereği il başkanlığına istifalarını iletmişlerdir. Buna göre 16 asil ilçe yöneticisinin 12 si aynı gün istifa etmiş olup, tüzük gereği ilçe yönetimi düşmüş, durum tarafımdan genel merkeze bildirilmiştir. İl yöneticilerinin ise bir kısmı il başkanlığımıza, bir kısmı da genel merkezimize istifalarını sunmuşlardır. Genel merkezimize kaç istifanın gittiği tarafımıza resmi olarak bildirilmemiştir.
Ancak şifaen yaptığımız görüşmeler sonucunda il başkanlığına ve genel merkeze yapılan istifaların toplamı il yönetiminin düşmesi için tüzüğün aradığı sayıya ulaşmadığı görülmektedir.
Bazı basın kuruluşları tarafından bilgi edinilmeden il yönetimi düştü şeklindeki haberlere itibar edilmemesini önemle rica ederim. Ayrıca şunu da belirtmeliyim ki il ve ilçe yöneticilerinin istifalarının asıl sebebi parti içi karışıklık değil, tersine aday olma konusunda ki istekleridir.
İl ve ilçe yöneticilerinin bu denli hevesli bir şekilde aday olma çabalarının altında, partimizin yerel seçimdeki iddiası yatmaktadır. Arkadaşlarımız yönetici olarak partinin oy oranının yükseldiğine ve muhtemel seçim başarısını gördükleri için bu kadar yoğun istifa yaşanmıştır. Bu durum bana göre partimizin iddiasını ve zenginliğini ortaya koymaktadır. Bu istifaların farklı şekilde lanse edilmesi, CHP dışındaki rakiplerimizin kötü niyetidir.
CHP örgütümüz büyük bir ailedir. Birlik beraberlik açısından da sorun yaşamamaktadır. Bu güne kadar yönetimlerde çalışan, ancak bu gün farklı bir kulvarda yarışmak için istifa eden tüm arkadaşlarıma örgütüm adına teşekkür ediyorum, çalışmalarında başarılar diliyorum. Yönetici olarak kalan arkadaşlarımla da uyumlu bir biçimde, fedakarca çalışmalarımızı sürdüreceğimizi kamuoyuna saygı ile duyuruyorum.”