Yaklaşık 20 sene önce küçük topluluklar halinde toplanan Geredelilerin yıllar yılı bir araya gelerek, oluşturduğu birliktelik merkez binası ile taçlandırılıyor.

Şehir dışında yaşayan Geredelileri tek çatı altında toplayarak, kısa süreli de olsa birliktelik yaşatan dernekler, hemşehricilik bilincinin de gelişmesine vesile olurken, İstanbul Geredeliler Derneği, İstanbul'da yaşayan Geredeliler için merkez binası açacağını duyurdu. Yaklaşık 20 sene önce küçük topluluklar halinde toplanan Geredelilerin yıllar yılı bir araya gelerek, oluşturduğu birliktelik merkez binası ile taçlandırılıyor. Pazar günü dernek genel merkez binasının açılışı yapılacağını açıklayan İstanbul Geredeliler Derneği Başkanı Avukat Ramazan Açıkgöz, açılışa tüm Geredelileri beklediklerini kaydetti.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Açıkgöz, dernek serüvenini de şu sözlerle dile getirdi; 1994'de başladı serüven. Hemşehrilerimiz Büyükşehirde bulunmanın ve aidiyet duygusunu hissetmenin anlayışı içerisinde evvela küçük mekanlarda toplanmaya başladılar. Ayda bir, arada bir toplanarak Gerede'ye, Bolu'ya, memlekete dair anılarını tazeleyip sıla hasretini gidermeye çalıştılar.

Sonra ayda bir kahvaltılar düzenlemeye başladılar kendi aralarında. İlgi büyüdükçe programlar da büyüyor ve yeni organizasyonlara girişiliyordu. Kaz yeme gecesi, yıllık mesire günleri, iftarlar, il içi, il dışı ve uluslararası geziler…

Hemşehrilerimizin Derneğimize olan ilgisi artık yersiz yurtsuz İstanbul'da olmayacağının da bir göstergesi oluyordu aynı zamanda. Ramazan Açıkgöz başkanlığındaki dernek yönetimi, kollarını sıvayarak belki de Gerdeliler'in İstanbul'da kendilerine ait ilk defa bir genel merkeze sahip olmaları için yollara koyuldu.

Hemşehrilerimizin tek tek kapıları çalındı, çalışmalar yapıldı, onlara neden böyle bir yerin gerekli olduğu?” anlatıldı. Hiçbir çabanın sonuçsuz kalmaması gibi bu çağrı da hemşehrilerimiz tarafından cevapsız bırakılmadı ve İstanbul'un gözde ilçelerinden olan Bahçelievler'de bir yer alındı.”

26 Ekim 2014 Pazar günü dernek binasının açılışının yapılacağını hatırlatan İstanbul Geredeliler Derneği Başkanı Avukat Ramazan Açıkgöz, genel merkez binasının yeri ile alakalı tüm çalışmaların bitirildiğini dile getirdi.

Açıkgöz, şöyle devam etti; Tefrişat tamam. Hemşehrilerimizi 26 Ekim 2014'te açılışa bekliyoruz. Açılışta hemşehrilerimize güzel bir ikramımız da olacaktır. Ayrıca yoğun bir davetli katılımı da olacaktır. Bundan sonra bu merkezimiz sayesinde hemşehrilerimiz ile daha sıcak bir ortamda sohbet ve program yapma imkânını elde edeceğiz. Tüm hemşehrilerimizi bu müstesna günümüzde yanımızda görmek, yeni çalışmalar için de bir motivasyon aracı olacaktır, herkesi davet ediyoruz.”

İstanbul Geredeliler Derneği Genel Merkez binası pazar günü saat 15:00'da Siyavuşpaşa Mahallesi, Çamlık Caddesi, Şebboy sokak no:9 Bahçelievler/İstanbul'da yapılacak.