Ankara'da Bolu'muz için neler yapabiliriz düşüncesiyle hareket ederken, Çankaya semtinin bazı yerlerinde, kullanılmayan elbiseler için yapılmış kumbaralar dikkatimi çekiyor. Gerçi Belediyemiz Hayır Çarşısı da bu konuda baya yol aldı. Halkımız, duyarlı vatandaşlarımız ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için gereken hassasiyeti gösteriyorlar, bunu gözlemliyorum. Şehrin merkezi yerlerine; kullanılmayan elbise, ilaç, kitap, cd, kaset vs gibi bazı yapılanmaları bu şekilde yapsak diye düşünmeden edemiyorum.

YEREL BASIN VE DERGİLERİMİZ

Gazeteciler Cemiyetine, bir tarihte Bolu'muza ait tüm yayınların toparlanmasını, hatta bu işi gönülden yapabileceğimi söylemiştim. Karşıma öyle yayınlar çıkıyor ki; şaşırmamak elde değil. Şuna inanın bolu, yerel dergi-basılı yayın-gazete konusunda, çok iyi bir seviyede. Nelerimiz var, ama kadir kıymet bilenimiz yok...

KURALSIZIM...‏

Pazar. Hava soğuk. Gezerken Şoförler Cemiyetinin binası yıkım işleri nedeniyle, sürekli olarak kullandığım Akbank üstü merdivenleri kullanamıyorum. Somuncu Cami'nin arkasından Çizmecilerin yanan binaya çıkacağım ki...? Ne görsem. Bir yazı, anlayana. İşyeri sahibi bıkmış olacak ki...! Düşünmeden edemiyorum. Türkiye'ye özgü sistem, model, olmaz...! Bir kere yıllardır bu zihniyetler değişmedi. Korna çalmak bizde. Kırmızı da geçmek bizde. Sokakta adam dövmek bizde. Kadına şiddet bizde. Taciz-tecavüz bizde. Müslümanız diye geçinmek bizde. Hacısı-hocası örnek olması gerekirken, dünya nimetlerine Allaha şükür uymak bizde, son model audi-bmw-mercedes ile binalarımızla övünmek bizde, okumamak bizde, başarısız idarecilerin utanmadan göz göre göre, bizleri küçümsemesi bizde… Ne diyelim yazacak çok şey var ama... Yapacak bir şey yok...!

ŞEHRİ GÜZELLEŞTİRMEK...!‏

Neler yapmadık şu Bolu için. Vahap Tuncer'in bir kitabı. Başlık bu. Kimimiz ninni söyler gibi dinledik, kimimiz bir şeyler yapabilmenin mücadelesini verdi. Bu kareler İzmit Belediyesinin hizmetlerinden örnek. güzelleşme adına. Düzensiz bir şehirden, çekidüzen vererek gidebilmek. Yolları genişletmek, sanayii her ne kadar direnç gösterse de, hurdacıların görüntüsü hiç hoş değil. Düzenli olanı var ama, dağınık olanı da fazla. Belki hurdacılar sitesi, ayrı bir yere yapılabilir. Kanımca olması gerekende bu. Şehir güzelleşebilmeli. Tüm olumsuzluklara rağmen...!