Mengen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus+Programı Mesleki Eğitim Personel Hareketliliği Projesi "Bolulu Aşçılar Olarak Yemeklerimizle Küreselleşelim" 2019-1-TR01-KA102-064856 kapsamında Proje İspanya Malaga şehrinde konsorsiyum olarak gerçekleştirildi.

Projeye Mengen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü temsilen İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Celepci, Yeniçağa Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmenleri Kısmet Büyükboğa, Erhan Değer, Mengen Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Nihal Kemer, Bolu İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmenleri Perihan Şahin, Şükriye Fidan ve Gülay Çeltik katıldı.

Proje Ortağı olan İspanya'nın Malaga kentinde bulunan ''COOKİNG MALAGA'' gerçekleştirilen projede katılımcılar mantar çeşitleri ile yemek yapma, mantar çeşitleri, mantarın kullanıldığı yemekler konusunda bilgi paylaşımı ve uygulama yaptı. Çalışmaların sonunda katılımcılara katılım belgesi verildi.

Mengen İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Celepci; “Projelerle değişik kültür ve milletleri tanıyoruz. Yemek çeşitleri hakkında bilgi sahibi oluyoruz. Mutfak kültürü yaşam kültürü haline geliyor. Projemize katkıda bulunan okul müdürlerimize, öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.