Bu yıl 13.'sü düzenlenen ISO Çevre Ödülleri Töreni Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın da katılımıyla gerçekleşti. ‘İnovatif Çevre Dostu Ürün' kategorisinde Arçelik 9658 ETI adlı ürünü ile birincilik ödülü kazandı. Arçelik A.Ş. Pişirici Cihazlar Ürün Direktörü Adnan Tüfekçi İnovatif Çevre Dostu Ürün” kategorisinde birincilik ödülünü, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'dan aldı.
Sınıfında dünyanın en az enerji tüketimine sahip Arçelik 9658ETI fırın, A enerji sınıfı limitine göre %40 daha az enerji tüketiyor. Elektrikli fırınlarda enerji verimliliği konusunda 2009 yılından itibaren ele geçirdiği liderliği dört senedir başarı ile sürdüren Arçelik'in bu ürünü, aynı zamanda sınıfında dünyanın en sessiz fırını olma özelliğini de taşıyor. Fırın kapak camında kir tutmayan (Oleofobic) nano-teknolojik kaplama ile metal dekor ve yüzeylerde parmak izi bırakmayan (Anti-Finger Print) nano-teknolojik kaplama uygulamalarına sahip.
Enerji verimliliği uygulamalarının elektronik kontrolünü sağlayan kullanıcı arayüz ve kontrol algoritmaları geliştirilerek ürüne başarıyla uygulandı. Kullanıcı ve çevre dostu elektronik kontrol üniteleri ile Arçelik tarafından geliştirilen ısı kayıplarını minimize eden kapak ve gövde tasarımının yanı sıra, ısı yalıtım optimizasyonu ve özel ısıtıcı algoritmalarının kullanımı, dünyanın en az enerji tüketimi değerine sahip fırının oluşturulmasına katkı sağladı. Söz konusu ürünün geliştirildiği Barbaros Ankastre Platformu, 2010 Yılında Arçelik A.Ş., TÜBİTAK, TTGV ve TÜSİAD tarafından düzenlenen Teknoloji Ödülleri” kapsamında, "Büyük Ölçekli Ürün" kategorisinde Surf® - İnovatif Fırın Teknolojisi” projesi ile "Teknoloji" ödülü aldı. 10 Ocak 2013 tarihinde de, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen SENVER Sanayide Enerji Verimliliği Yarışması'nda da Jüri Özel Ödülünü aldı.