Boluspor'un golcü futbolcusu İskender Alın'a Spor Toto Süper Lig'in yeni takımı Balıkesirspor'un teklif yaptığı ve iki tarafında transfer konusunda anlaşmaya yakın olduğu öğrenildi. Balıkesirspor, İskender Alın transferini büyük ölçüde bitirdi.
Süper Lig'in yeni takımlarından Balıkesirspor, santrforunu Boluspor'da buldu. İç ve dış transfer çalışmalarını aralıksız sürdüren Balıkesirspor, forvet arayışlarında sona geldi. Boluspor'lu golcüsü İskender Alın'a transfer teklifinde bulunan kırmızı-beyazlıların, bu transferi büyük ölçüde bitirdiği iddia edildi. Kırmızı beyazlı yöneticilerin bu transfere de yeşil ışık yaktığı öğrenildi.
İstanbul Beykoz doğumlu olan başarılı bir forvet, Kartalspor'un 1. Lig'e çıkmasında Yaser Yıldız'la birlikte aslan payına sahip olmuş, Kartalspor'da attığı gollerle ‘Büyük İskender'lakabını almıştı. 12 Temmuz 2011"Şike yapmak" suçlamasıyla gözaltına alınan tecrübeli futbolcu, 5 ay cezaevinde kalmış, Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Yasası'nda yapılan değişiklikten sonra tahliye edilmişti. İskender Alın, Türkiye Kupası'nda 18, Süper Lig'de 64, PTT 1. Lig'de 100, 2. Lig'de 32, 3. Lig'de 41, A-2 Ligi'nde 78 olmak üzere kariyerinde 333 resmi karşılaşmada forma giydi, 106 gol kaydetti.